Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a venit cu un mesaj extrem de dur, la început de an. El spune că, în România, evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate naţională. Drept urmare, Cîţu promite că va cere în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării aprobarea strategiei de informatizare a ANAF şi a Ministerului de Finanţe ca obiectiv de importanţă naţională.

În plus, ministrul vorbeşte şi despre o nouă strategie privind controalele ANAF. Instituţia va trebui să efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor.

Mesajul postat de Florin Cîţu pe Facebook

„A venit momentul.

Din punctul meu de vedere evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate naţională. Chiar la început de an voi introduce în CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF şi MFP ca obiectiv de importanţă naţională.

Concomitent voi face toate demersurile ca începând din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor. (Excepţie fac cazurile de flagrant/sesizări)

#RomaniiTrebuieSaStie”