O echipă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) se află la locuinţa lui George Becali din Aleea Alexandru pentru a stabili dacă omul de afaceri are de plătit TVA ca urmare a tranzacţiilor imobiliare derulate în 2006-2008, au declarat pentru surse din ANAF citate de Mediafax.

La sfârşitul lunii octombrie, Becali declara pentru capital.ro că a aflat că este investigat de Fisc pentru tranzacţii imobiliare, dar că agenţii statului se află pe o pistă falsă, deoarece nu el a vândut terenurile respective.

„O echipă se află astăzi (vineri – n.r.) la George Becali la palat pentru a stabili dacă are de plătit TVA din tranzacţiile imobiliare. A început deja verificarea. Nu există încă o sumă de plată, aceasta urmând să fie stabilită după ce omul de afaceri pune la dispoziţie documentele pentru a le confrunta cu datele noastre”, au declarat sursele citate.

Sursele au afirmat că omul de afaceri urmează să pună la dispoziţa ANAF contractele de vânzare-cumpărare pentru operaţiunile imobiliare din perioada 2006-2008.

Gigi riscă să i se pună sechestru pe avere

„Vom verifica contractele de vânzare-cumpărare, vom face calculele şi, probabil, în următoarele zile vom stabili dacă are sume de plată, iar dacă se va dovedi aşa, vom pune sechestru asupra averii sale, în cazul în care nu doreşte să plătească”, au mai spus sursele.

„Fiscul m-a trecut cu şase tranzacţii, dar s-au luat numai după impozitul pe care trebuie să îl plătesc, nu au verificat ce rol am jucat în tranzacţie. În una din tranzacţii, cu Kanal D (este vorba de un teren, în suprafaţă de 56.000 mp, localizat în Pipera, vândut în 2007 către holdingul Dogan pentru 48 mil. euro, n.r.) eu figurez drept garant, nepotul meu Lucian Becali a încheiat tranzacţia. Mai figurez cu două donaţii minore şi celelalte sunt tranzacţii cu drept de servitute pentru care nu trebuie să plătesc TVA. Am şase oi, dar am muls numai una. Am vorbit cu notarii şi cu Fiscul şi am rezolvat problema“, a declarat Gigi Becali pentru capital.ro în urmă cu o lună.

Zeci de persoane în vizorul ANAF

ANAF a iniţiat în acest an o acţiune amplă de inspecţii fiscale la persoanele care au realizat tranzacţii imobiliare în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacă trebuie plătită TVA.

În urma controalelor iniţiate în domeniul imobiliar, ANAF a instituit până în prezent măsuri asigurătorii la 95 de persoane, pentru suma de 188,36 milioane de lei (circa 45 milioane de euro), şi a înaintat Parchetului, până la 27 noiembrie, 33 de sesizări penale pentru un prejudiciu de 16,8 milioane de lei.