Valoarea totală a amenzilor anunţate miercuri de UE pentru Deutsche Telekom şi Slovak Telekom se ridică la 69,9 milioane de euro (88,4 milioane de dolari). Pedeapsa subliniază lupta Comisiei Europene împotriva companiilor care domină piaţa şi provoacă pierderi concurenţei. Deutsche Telekom deţine 51% din Slovak Telekom, restul fiind deţinut de Guvernul sloven.
Slovak Telekom a desfăşurat 'o strategie abuzivă' care a blocat accesul rivalelor la reţeaua de Internet şi a impus preţuri incorecte prin care rivalele nu putea înregistra profit, se arată în declaraţia Comisiei Europene publicată miercuri.
'Strategia Slovak Telekom a afectat concurenţa pe piaţa din Slovacia în perioada august 2005-decembrie 2010, în detrimentul concurenţei şi a consumatorilor', a afirmat comisarul european pentru Concurenţă, Joaquin Almunia.

În 2011, UE a amendat şi divizia din Polonia a France Telecom SA cu 127,6 milioane de euro, iar în 2007 grupul spaniol Telefonica SA, pentru că au vândut în pierdere servicii de acces la Internet, provocând pagube rivalelor.

Separat, Deutsche Telekom a primit o amendă de 31,1 milioane de euro 'ca sancţiune pentru un comportament abuziv repetat', după ce a mai primit o amendă de la UE în 2003, în valoare de 12,6 milioane de euro, pentru tarife anticoncurenţiale pentru acces la reţelele sale locale.

Deutsche Telekom a anunţat că nu există nicio bază pentru ca UE să o facă responsabilă pentru acţiunile subsidiarei sale din Slovacia.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lunii august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'.AGERPRES