Noul smartphone este echipat cu un procesor dual Core de 1,2GHz, are un display capacitiv LCD de 4,6 inch, două camere foto, conectivitate HDSPA+ cu viteză de download de până la 21 Mbps şi rulează sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean.

„P5 Symbol se adresează în special celor care îşi doresc un device deosebit, care să-i surprindă mereu prin funcţiile sale ingenioase şi să le stimuleze creativitatea. În premieră pentru Allview, noul smartphone este dotat cu o tehnologie specială de touchscreen care permite scrierea cu pen-ul şi cu un stylus digital din fibră de carbon de înaltă densitate, care reprezintă o inovaţie în domeniu. Telefonul oferă o serie de funcţii şi aplicaţii prin care utilizatorii au posibilitatea să-şi exerseze talentul la desen, să creeze videoclipuri sau imagini originale şi să compună e-mailuri cu scris de mână sau prin comandă vocală”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Inserat într-un compartiment special prevăzut în corpul telefonului, stiloul digital din fibră de carbon oferă utilizatorilor o interacţiune plăcută cu touchscreen-ul. Astfel, ei pot scrie sau desena pe ecranul smartphone-ului ca şi cum ar avea în faţă o coală de hârtie şi ar folosi un creion ascuţit.

P5 Symbol recunoaşte comenzile vocale şi converteşte automat un mesaj vorbit în e-mail sau sms. Utilizatorii au la dispoziţie aplicaţiile Doodle pentru desenat, Picture Edit pentru editare foto şi Movie Studio pentru a crea videoclipuri. Quick Search permite o căutare rapidă direct din ecranul principal, Notepad oferă posibilitatea de a scrie notiţe chiar şi în timpul unei convorbiri telefonice, iar cei care vor să adauge o notă personală e-mailurilor au posibilitatea să scrie şi să deseneze cu ajutorul stylus-ului.

Noul smartphone este dotat cu o cameră foto principală Omnivision de 5MP cu Auto Focus, Led Flash, funcţie de fotografiere continuă, detectare facială, detectare zâmbet, fotografiere panoramică, efecte speciale, fotografiere HDR  şi posibilitate de înregistrare HD. În partea frontală a telefonului se află o a doua cameră foto, care facilitează convorbirile video.

P5 Symbol oferă conectivitate HSPA+ cu o viteză de download de până la 21 Mbps, conexiune Bluetooth, wi-fi direct şi USB.

Telefonul poate fi achiziţionat din magazinele partenere la preţul de 699 lei.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/utnkyehlv58" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>