Cu numai 7,2 mm grosime şi o greutate de 312 grame, noua tabletă este cea mai subţire şi uşoară din gamă actuală Allview.

Allview Viva i8 are un ecran de 7,9 inch, procesor Intel Z2580 2GHz DualCore, memorie 1 GB RAM, spaţiu de stocare intern de 16 GB, două camere foto de 2  MP şi 5 MP şi sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean. Bateria are o autonomie de 8 ore în condiţii de utilizare continuă şi până la 19 zile în stand by.

„Cu Viva i8 le oferim clienţilor noştri un device puternic şi performant cu dotări de top. Tableta este atât de rapidă încât tastarea şi procesarea informaţiilor, încărcarea paginilor de internet şi a aplicaţiilor se petrec instantaneu”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel Atom Z2580. Acesta este echipat cu tehnologii de top precum Intel Hyper-Threading, care permite rularea simultană a două thread-uri software paralele pe fiecare nucleu în parte. Astfel,  paginile de internet se încarcă rapid, iar trecerea între aplicaţii se petrece într-un timp foarte scurt. Cu Intel Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D rulează cursiv şi rapid, cu Intel Burst Performance, performanţa este optimizată la consum redus de energie, iar Intel Smart Sound Technology oferă experienţă sonoră de calitate.

Viva i8 oferă suport multi user şi permite astfel accesul cu până la 8 conturi de utilizator. Noua tabletă este compatibilă  cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View.  Viva i8 va fi disponibilă pe culoarea alb şi poate fi achiziţionată din magazinele partenere la preţul de 899 lei.