Alice Alexandra Păunescu, modelul cu o ascensiune fulminantă în moda mare sub numele Alice Peneacă, e greu de prins. Asta pentru că, așa cum singură mărturisește, își permite rar luxul de a zăbovi în România, fiind mai tot timpul plecată pentru diverse campanii pe întreg globul. Chiar ședința foto pe care v-o prezentăm în acest număr, realizată în exclusivitate pentru „Capital Luxury”,  a avut loc în capitala Franței, în preajma Săptămânei Modei de la Paris, eveniment care strânge anual toate numele care contează. Printre picături, am izbutit să realizăm și acest interviu. Fără alte introduceri, întrucât nici nu are nevoie: Alice!

Bună, Alice! În calitate de model, crezi că tu ai ales luxul sau luxul te-a ales pe ţine? 

Defineşte luxul! Faptul că alerg după avioane la primele ore ale zilei, când nici nu pot ţine ochii deschişi, şi că într-o săptămână se întâmplă adesea să fiu în cinci ţări diferite, iar de cele mai multe ori, în afară de aeroport-hotel-location nu apuc să văd nimic? Sau faptul că uneori mai mult de patru ore nu apuc să dorm?  Da, poate fi considerat „lux” faptul că am ocazia să trăiesc astfel de experienţe!

Cum e viaţa unui supermodel de lux?

Grea! Abia apuc să îmi văd soţul, pisica şi căţelul! Glumesc, este foarte frumoasă, pentru că îmi place ceea ce fac şi am şansa să cunosc foarte multă lume, nu neapărat din domeniul modei, se creează multe conexiuni! Îmi place! Pe Bobby (n. red. – Bobby Păunescu, soțul lui Alice) îl văd cel puţin de două ori pe săptămână, pe Gia (@giathecat007) şi pe James (@jamesthedog007) mai rar, din păcate!

Ce pregătire e necesară pentru a ajunge departe în acest business? Ai nevoie de nutriţionist, preparator fizic, consultant de imagine?

Nu cred că este neapărat nevoie de o pregătire, eşti ales dacă te potriveşti! Abia după, trebuie să acorzi mai multă atenţie siluetei, trebuie să te menţii în formă, aşa cum fiecare ştie mai bine! Majoritatea încep modelingul de la 15-16 ani, aşa că la vârstă aia… cât de greu poate fi să arăţi „beton”? Eu am început la 20-21! O dată ce atingi un anumit nivel, ai nevoie de un manager bun, categoric!, pe lângă „agent” şi un PR!

Dincolo de calităţile unui model, apariţia unui model are în spate o întreagă echipa. Pe cine te bazezi? 

Pot spune că Veronique (n.red. – stilista Veronique Droulez) și Gilles (n. red. – fotograful Gilles-Marie Zimmermann) sunt acea echipă cu care ţi-e drag să lucrezi! Numai voie bună şi veselie pe set! Cu Veronique Droulez am colaborat de o grămadă de ori, ea face styling şi a lucrat cu unii dintre cei mai mai fotografi din lume, precum Ellen Von Unwerth, Raphael Mazzurco, Vincent Peters, Dylan Don etc.  Cu Gilles-Marie Zimmerman a fost pentru prima dată când am lucrat. Pot spune că sunt foarte mândră că am făcut asta, este un fotograf şi, totodată, un om de excepţie! El a lucrat, la rândul lui, cu clienţi precum Gucci, Loreal, Piaget etc. Să-ți mai spun că le-a fotografiat pe Milla Jovovich, Laetitia Casta, Bianca Balti, Lara Stone?

Ce job ţi-a adus cele mai mari satisfacţii?

Fiecare job pe care l-am făcut mi-a adus satisfacţii în aceeaşi măsură!

Ce job ţi-ai dori şi nu l-ai primit până acum?

Secret! Nu spun, sunt superstițioasă!

Cam cât ai fost plecată anul trecut şi cât ai stat în ţară?

Greu de spus, spre sfârşitul anului 2015 am lucrat cel mai intens, ca să spun aşa, iar anul acesta… cred că am stat o lună în total acasă, asta e un lux! Sper să reuşesc să petrec Paştele în familie!

Ţii vreo dietă în lungile zile de shooting? Vreau să spun, mai şi mănânci ceva sau te rezumi la apă plata?

Nu mănânc nimic în timpul shootingului, mănânc după ce termin. Singurul motiv este acela că nu îmi place să fac pauză atunci când muncesc, iar după masa de prânz, când eram mică, urma să dorm.. Aşa că pentru mine lunch-ul în timpul jobului este de evitat, asta dacă vă doriţi să continuăm să lucrăm!

Când ai ştiut că asta vrei să faci în viaţă?

Nu am ştiut, nu mi-am propus! S-a întâmplat, după cum spuneam, am început foarte târziu!

La ce vârstă ai descoperit că eşti fotogenică?

Sunt fotogenică? (Râde.)

Ce ar fi fost viaţă ta fără Instagram?

Nu ar fi fost la fel, cu siguranţă! Pentru ceea ce fac şi pentru categoria de model din care fac parte (commercial), Instagram-ul joacă un rol esenţial în zilele noastre! Fără un cont organizat „profi” nu poţi face meseria asta. Eşti un „produs” şi trebuie să te „vinzi” aşa cum trebuie, pentru ca atunci când un brand vrea să îl reprezinţi, tu să ştii exact cum să faci asta! Este un full time job Instagram-ul!

Îţi aminteşti prima ta şedinţa foto profesionistă?

Sigur! Un advertorial L’OREAL PROFFESSIONEL! 

Ai fotografi de modă favoriţi?

Mulţi! Din cei cu care am lucrat, Vincent Peters, Gilles Marie Zimmermann, Ezra Petronio, Paolo Simi etc! Îmi doresc foarte mult să fac poze cu Ellen Von Unwerth! 

Eşti o inspiraţie pentru cele aflate la început de drum?

Aşa sper, îmi doresc! 

Pe tine cine te-a inspirat când te-ai apucat de modeling?

Nimeni! Am început pentru că cineva mi-a spus că aş fi potrivită, şi întâmplător acel „cineva” avea şi o agenţie de modeling în Bucureşti. Ulterior am ales să semnez doar în afară contracte cu agenţiile. Acum am însă un manager, care se ocupă de mine worldwide, pe lângă agenţiile la care sunt!

Cât durează un shooting pentru un brand de lux, de pildă, Luna Di Seta?

Depinde, la Luna DI Seta a durat 12 ore, fiind şi filmare. Dar nu este o regulă, depinde de echipa, de cerinţe… fiecare job este diferit!

Cum ai ajuns imaginea Guess?

Datorită contului meu de instagram „bine organizat”!

A fost cel mai important proiect al tău de până acum?

Din ce a ieşit „on market”,  da, dar până anul viitor vor apărea alte proiecte cel puţin la fel de importante! You‘ll see!

Ce întâlnire profesională ţi-a influenţat cel mai mult cariera?

Una recentă! Zic eu, aştept acum să văd ce spun astrele! Este Mercur retrograd, nu aş vrea să îmi fac niciun plan momentan!

Ai o evidenţă a tuturor oraşelor sau ţărilor în care au fost afişate imaginile cu ţine pentru Guess? Cum ţi-a venit ideea de a colecţiona aceste imagini?

Worldwide! Lumea îmi tot trimitea mesaje cu pozele mele în diverse locuri, am început să postez 2-3 apoi am zis să fac un „joc” pe Facebook pentru prietenii mei „virtuali” şi am adunat sute de poze! Încă am unele pe care nu am reuşit să le mai urc, nu am mai avut timp să mă ocup.

Ştii numărul premiilor pe care le-ai luat? Care e cel mai frumos compliment profesional care ţi s-a făcut?

Ştiu că anul acesta am luat trei premii pentru Best Model, de care sunt foarte mândră! Acesta este poate cel mai frumos sentiment/compliment, să vezi că lumea îţi apreciază munca!

Povesteşte-ne cea mai tare experienţă profesională a ta. Sau, mă rog, care are legătură cu job-ul…

Cea mai tare a fost o petrecere la care am fost invitată de curând, la Paris, de către Cyril Chapuy, directorul L’Oreal Paris. Am cunoscut foarte multă lume şi modele internaţionale, figuri foarte cunoscute pe care eu le admir.Petrecerea s-a numit Red Obsession şi pot spune că se numără printre cele mai reuşite la care am luat parte!

Când lucrezi pentru o campanie, ai timp şi de altceva sau stai în platou de dimineaţă până seară? 

De obicei nu am timp pentru nimic. Am fost de curând în Copenhaga, pe cuvânt îţi spun că nu am văzut lumina zilei, am lucrat într-un studio şi de fiecare dată când am fost în afara lui era întuneric: fie prea de dimineaţă, fie prea târziu! Nu am văzut nimic din Copenhaga, dacă mă întorc acolo, nu voi recunoaşte nici măcar o stradă!

La ce lucrezi acum?

Acum sunt în avion, în drum spre Milano, merg să fac un fitting!

Care e următorul tău proiect mare?

Cel pentru care merg acum spre Milano! O campanie pentru Pomellato, Salma Hayek este imaginea lor sezonul acesta!

 

10 lucruri neștiute despre Alice

Am cunoscut-o pe Alice la începutul anului 2014. N-a fost nevoie de prea mult fler jurnalistic pentru a intui că aveam în față o viitoare stea. Nu doar pentru incredibilele ei atribute fizice, ci și pentru faptul că, îți dădeai seama instantaneu, e genul „smart“. Iată ce am aflat între timp despre Alice:

1. L-a cunoscut pe soțul ei, Bobby Păunescu, în decembrie 2013, la banchetul de sfârșit de an al Academiei de Film Mandragora. 

2. Alice susține, cu umor, că Bobby i-a cerut mâna la trei luni după ce s-au cunoscut, dar s-au organizat mai greu! 

3. A fost cucerită de viitorul soț cu melodia „Thunder in My Heart” de Leo Sayer.

4. Pretinde, în glumă, că a ajuns fotomodel pentru că „am încercat să mă angajez ca naș pe tren, dar m-au respins… După ce am trecut peste depresia eșecului, asta a fost singura opțiune rămasă”

5. La căsătoria civilă, a avut două rochii, semnate Ramon Filip, respectiv, Stephan Pelger. Pe a doua n-a apucat să o poarte, întrucât uitase un accesoriu fundamental fără de care nu putea fi îmbrăcată, fiind prea decoltată!

6. Paul Marciano, fondatorul Guess, a găsit-o pe Instagram și i-a spus că ea e The One! Anterior, Marciano le descoperise pe Claudia Schiffer, Eva Herzigova și multe altele.

7. Îi plac ochii săi și suferă cumplit că bărbații nu se focusează asupra lor.

8. Mama ei îi tot spunea că dacă nu va termina facultatea, nu vor mai vorbi băieții cu ea.

9. Ultima minciună gravă de care își amintește: „nu mă simt bine, nu mă duc la grădiniță“.

10. Florile ei favorite sunt bujorii. Preferă înghețata în detrimentul ciocolatei, rujul față de gloss, largul mării față de plajă, apusul față de răsărit.

 

O ședință foto de excepție, exclusiv pentru „Capital Luxury”

Pentru o ședință foto exclusivă, desfă­șurată în capitala Franței, „Capital Luxury” a beneficiat de o echipă exclusivistă. Fotografiile au fost realizate de faimosul Gilles-Marie Zimmermann (gmzimmermann.com), cel care și-a fixat obiectivul pe celebrități ale secolelor XX și XXI, de la Catherine Deneuve și Eva Longoria până la Gemma Arterton. Născut în 1960, Zimmermann, fost asistent foto și ulterior fotograf  la nu mai puțin cunoscutele Harcourt Studios, celebrează azi 15 ani de excelență în care a surprins figuri iconice feminine din lumea modei, a frumuseții și a cinematografiei.

Ședința foto a avut-o ca stilistă pe Veronique Droulez (verodroulez.com), o fran­țuzoaică provocând vâlvă în lumea modei cu fiecare contribuție personală. Fashion Editor, Stylist Consultant și Art Director, Veronique și-a dat proba măiestriei în nenumărate ședințe foto care au făcut furori, fiind veritabile capodopere ale extravaganței și, totodată, având un impact vizual ce nu poate fi ignorant.

 

Fotografii: Gilles-Marie Zimmermann

Styling: Veronique Droulez

Asistent styling: Jean Luc Favre

 

(Articol publicat în Suplimentul Capital Luxury apărut pe 18 aprilie 2016)