Alexandru Muraru este noul lider interimar PNL Iași. Acesta i-a luat locul lui Costel Alexe

Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal, a anunțat, luni, că Alexandru Muraru va prelua mandatul interimar la Primăria Iași. Acesta a fost numit în şedinţa Biroului Executiv al PNL (BEX). Amintim că fostul primar din Iași, Costel Alexe, a fost nevoit să se autosuspende din cauză că a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar de corupție.

“Am luat act de suspendare preşedintelui PNL Iaşi la nivel judeţean (n.r. – Costel Alexe) şi am decis ca interimatul să fie asigurat de Alexandru Muraru. Interimatul la municipiu nu e de compentenţa Biroului Politic, ci de cea a Biroului Judeţean Iaşi”, a declarat Ludovic Orban.

Alexandru Muraru este și prim-vicepreședintele filialei PNL Iași. În plus, acesta este și reprezentantul special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei.

Costel Alexe s-a autosuspendat după ce a fost pus sub control judiciar de DNA

În urmă cu câteva săptămâni, fostul primar din Iași anunța că este nevinovat și că va demonstra acest lucru, însă, pentru moment, este onorabil să se autosuspende din funcție.

“Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași”, a comunicat Costel Alexe la acea vreme.

Acesta a ținut să menționeze că susține lupta împotriva corupției și că a promovat integritatea în activitatea politică.

Amintim că acesta este cercetat de către DNA pentru perioada în care a fost ministru al Mediului și în care ar fi primit mită 22 de tone de tablă în valoare de 103 mii de lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.