Toate pârtiile din staţiunea Sinaia sunt închise din cauza riscului ridicat de producere a unor avalanşe pe domeniul schiabil, a anunţat, marţi seară, Primăria Sinaia. Potrivit sursei citate, riscul de producere a unor avalanşe între Cota 1400 şi Cota 2000 este de gradul IV.

“Conform informărilor primite în această seară, mâine, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă. Toate pârtiile sunt închise”, au anunţat autorităţile locale, transmite Agerpres.

De altfel, în ultimele zile, instalaţiile de altitudine din Sinaia au fost oprite din cauza vremii nefavorabile, fiind vorba în special despre vânt puternic şi depuneri masive de chiciură.

Drumul dintre Sinaia și Cota 1400, închis de asemenea

Drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Muncii Bucegi a fost din nou închis, marţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar mai multe mijloace de transport pe cablu care circulă până la Cota 2000 din Bucegi nu funcţionează din cauza gheţii depuse pe cabluri.

DC 134 din judeţul Prahova, care este tronsonul care urcă la Cota 1400 din Masivul Bucegi, a fost din nou închis circulaţiei publice, marţi, începând cu ora 11:30, din cauza condiţiilor meteo, anunţă Poliţia Judeţeană Prahova.

Acest drum fusese redat circulaţiei sâmbătă, la ora 11:30, după o săptămână în care a fost impracticabil.

De asemenea, tot din cauza vremii nefavorabile, mai multe dintre mijloacele de transport pe cablu de mare altitudine din Bucegi sunt nefuncţionale.

“Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cabluri îngheţate, role blocate pe piloni, instalaţiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui si Teleschi Valea Soarelui) nu vor porni astăzi”, au transmis, pe Facebook, administratorii Gondolei Sinaia.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondole, menţionează administraţia instalaţiei.