Alertă meteo ANM. Vremea rea face ravagii în România! Ninsoarea și viscolul pune din nou stăpânire pe țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, miercuri, o informare meteo de vreme deosebit de rece, ninsori şi viscol. Aceasta este valabilă până sâmbătă dimineaţa în cea mai mare parte a României. Conform prognozei de specialitate, în intervalul 7 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade Celsius, în special în nordul şi în centrul ţării şi în dealurile sudice.

Mai mult, se va produce brumă şi pe alocuri îngheţ la sol. Meteorologii precizează că, temporar, în după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul zilei de joi, în zonele de deal şi de munte vor mai fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menţionat, în sud-vest şi centru, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar la munte peste 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. La munte, va ninge mai consistent în zona Carpaţilor Orientali, vântul prinde putere, mai ales la altitudini mari cu viteze de 80-90 şi zãpada va fi viscolitã. Temperaturile din staţiuni scad semnificativ.

Alertă meteo ANM. Vremea rea face ravagii în România! Ninsoarea și viscolul pune din nou stăpânire pe țară

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Conform ANM, vremea se răcește în ziua de miercuri în toată țara și vom avea cel mult 11 grade în sud-vestul țării. De asemenea în Bucovina și în centrul țării sunt anunțate ninsori, în vest precipitații mixte iar în sud-est va ploua. Joi vremea se menţine rece, va mai ninge în zonele înalte şi în centrul ţării, prin vest vor fi precipitaţii mixte iar în celelalte zone predomina ploile.

Vineri aşteptăm vreme frumoasă, dar rece pentru luna Aprilie. La munte sunt posibile fulguieli, iar prin sud-est va picura puţin. Sâmbătă atmosfera va fi însorită în toată ţara, dar mai sunt condiţii de ceață mai ales în prima parte a zilei.

Alertă meteo ANM. Vremea rea face ravagii în România! Ninsoarea și viscolul pune din nou stăpânire pe țară