Călin Popescu Tăriceanu a devenit din ce în ce mai sigur că nu va fi candidatul comun al PSD-ALDE în alegerile prezidențiale și se pregătește să rupă alianța de guvernare.

Pretextul folosit de președintele ALDE este tocmai OUG 114 și ale sale efecte negative reclamate de opoziție și de mediul de afaceri, anunță Mircea Banias, vicepreședinte Pro România. Dacă informațiile deputatului Pro România se adeveresc, trădarea lui Tăriceanu va însemna în același timp pierderea guvernării de către PSD:

„Într-un final, se pare că şi Călin Popescu Tăriceanu a realizat că nu va fi candidatul comun PSD-ALDE pentru alegerile prezidențiale. (…) Mimând liberalismul, așa cum a făcut întreaga sa carieră politică, a început să pună presiune pe partenerii de Coaliție care, până acum, i-au acceptat toate doleanțele. Tăriceanu s-a trezit peste noapte preocupat de efectele OUG 114! În realitate, grija lui nu este altceva decât o formă de presiune pe care acesta o face împotriva PSD, sperând că le va forța mâna social democraților pentru a-l desemna candidat unic la prezidențiale. Este doar un pas până la folosirea OUG 114 ca pretext pentru ruperea de către ALDE a alianței cu PSD. Un șantaj la care Tăriceanu a excelat în politică”, a transmis vicepreședintele Pro România.