Restricțiile devin mai dure la granița cu România! Se întâmplă de luni

Ungaria a decis să impună noi restricții, în urma amenințării impuse de către al treilea val al pandemiei. Astfel, luni vor fi închise școlile primare, grădinițele și creșele până pe 7 aprilie. Cursurile vor fi mutate online.

De asemenea, majoritatea magazinelor își vor suspenda activitatea până pe 22 martie. Printre puținele excepții se află magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile.

Trebuie menționat că rămân în vigoare și măsurile impuse anul trecut: carantina pe timp de noapte, închiderea hotelurilor și restaurantelor și învățarea online pentru școlile gimaziale, licee și universități.

Ungaria, singura ţară din UE unde se utilizează cinci tipuri de vaccin

Într-o emisiune informativă a postului de radio Kossuth, Tamás Menczer a subliniat că Ungaria este singura ţară din UE unde se utilizează cinci tipuri de vaccin pentru inocularea populaţiei, conform rador.ro

Tamás Menczer a precizat că, dacă Ungaria nu ar promova o diplomaţie bazată pe respect reciproc cu Rusia sau cu China, atunci vieţile maghiarilor nu ar putea fi salvate cu cele 7.000.000 de vaccinuri chinezesc şi rusesc, pentru al căror transport Ungaria a putut să ajungă la un acord cu ţările respective.

Așadar, până la sfârşitul lui mai, în Ungaria vor putea fi vaccinate cu 3,5 milioane mai multe persoane, faţă de o altă ţară membră a UE, de mărime asemănătoare. Tamás Menczer a menţionat de asemenea că stânga ungară, sub conducerea lui Gyurcsány, a pornit un atac concertat împotriva achiziţionării de vaccin de către Ungaria, însă realitatea a dovedit şi de această dată că Guvernul ungar a avut dreptate.

„Cred că Ferenc Gyurcsány a avut ieri o seară grea, întrucât, aşa cum am văzut aseară, slovacii au anunţat că în ţară a sosit primul transport de vaccin rusesc, polonezii au anunţat că poartă tratative cu privire la cumpărarea de vaccin chinezesc şi, anterior, am putut vedea că preşedintele şi premierul ceh au comunicat că poartă consultări cu privire la vaccinul rusesc, preşedintele Colegiului Medicilor din Austria a afirmat că, în privinţa vaccinurilor, ţara sa trebuia să procedeze precum Ungaria, Angela Merkel a declarat că va sprijini autorizarea folosirii vaccinului rusesc în Europa, Macron, preşedintele Franţei, a anunţat că trebuie să existe o colaborare cu oamenii de ştiinţă ruşi şi chinezi. Deci, aşa se întâmplă când stânga din Ungaria se trezeşte faţă în faţă cu realitatea”, a transmis Tamás Menczer, secretar de stat în Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim