UPDATE: Incidentul ar fi avut loc în incinta societății Balcanic, al cărei patron este. El ar fi suferit răni la cap, mâini și picioare.

Știre inițială:

Fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, a ajuns, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Deputatul ar fi căzut de pe o hală industrială, informează Agerpres.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, starea acestuia ar fi stabilă.

„Din păcate, colegul nostru, Ion Ştefan, a suferit un accident. În acest moment se află la spital, unde i se fac investigaţii amănunţite. Suntem alături de acesta şi de familia sa şi îi urăm multă sănătate şi însănătoşire grabnică”, a declarat, pentru Agerpres, Cătălin Toma.

Deputatul Ion Ştefan ar putea fi transferat în următoarele ore la un spital din Capitală.

Cine este ministrul accidentat?

Ministru al Dezvoltării în Guvernul Ludovic Orban, Ion Ştefan, a fost implicat în trecut într-un scandal. El a recunoscut că nu şi-a plătit impozitele la casa de 900 de mp din Focşani, despre care spune că nu o recomandă nimănui, pentru că este prea mare.

Deputat PNL, Ion Ştefan a candidat la alegerile locale din 2016 pentru funcţia de primar al Municipiului Focşani. Potrivit declarației de avere, a acordat două împrumuturi în valoare totală de 1,4 milioane lei pentru campania electorală a PNL.

A absolvit I.M.C. Constanţa, specializarea inginer electromecanic, potrivit cdep.ro. A fost director general al SC Balcanic Prod SRL. Este membru al CJEX PNL Vrancea. Ion Ştefan deține trei terenuri intravilane în Vrancea, și două agricole. Are și două case, de 130 mp, într-o comună din Iași, și de 910 mp, în Focșani.

Ion Ştefan spunea că nu recomandă tinerilor casă atât de mare. „Eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile”, a declarat Ion Ștefan, atunci, potrivit presei locale.