Compania franco-americană va renunţa la 4.100 de angajaţi din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, la 3.800 din regiunea Asia Pacific şi la 2.100 din America de Nord şi de Sud.

Marţi dimineaţă, acţiunile Alcatel au urcat cu 2% apoi înregistrau un avans de 1,4%, la 2,927 euro.

Alcatel-Lucent, care concurează cu rivalele mai mari Ericsson (Suedia), Huawei (China) şi Nokia (Finlanda), a înregistrat pierderi nete în ultimele cinci trimestre. Anul trecut, compania a raportat pierderi de 1,2 miliarde de euro, cele mai ridicate din 2008.

De asemenea Alcatel a confirmat că va majora bugetul alocat noilor tehnologii şi va reduce bugetul pentru tehnologiile mai învechite.

Anunţul Alcatel-Lucent SA vine după ce publicaţia ‘Wall Street Journal’ anunţa că firma va concedia aproximativ 15.000 de angajaţi, în cadrul planului de reorganizare a companiei.

Concedierile de la compania franco-americană ar putea face parte din eforturile de reducere a mărimii companiei, înaintea unor potenţiale tranzacţii de vânzare a unor active sau vânzarea întregii afaceri către rivala Nokia

După vânzarea afacerii sale de telefonie mobilă către Microsoft, Nokia va obţine aproape toate veniturile sale de la divizia de echipamente de telecomunicaţii. Au existat discuţii interne privind o potenţială unire cu Alcatel-Lucent, au anunţat luna trecută surse anonime, care au adăugat că Guvernul francez ar sprijini un acord între Alcatel şi Nokia.

Alcatel-Lucent a fost creată în 2006 prin fuziunea între compania franceză Alcatel şi Lucent Technologies, fosta divizie de echipamente de telecomunicaţii a grupului american AT&T.
Sursa: Agerpres