Deşi anul trecut a pierdut locul I, pe mâna Daciei Duster, la Campionatul Trophee Andros, în faţa lui Jean-Philippe Dayraut, care a pilotat o Skoda Fabia, Alain Prost va participa la ediţia din acest an tot cu Dacia Duster, semn că ediţia de anul trecut nu a fost doar o campanie de marketing înainte de lansarea SUV-ului românesc.
În timpul ediţiei trecute, "Profesorul" începuse să se plângă de faptul că Duster nu răspunde la comenzi aşa cum şi-ar fi dorit.
În momentul în care i s-a cerut să comenteze pe site-ul oficial al competiţiei parcursul pe care l-a avut în cursa de la Alpe d’Huez, Alain Prost s-a plâns că SUV-ul Dacia nu îl ascultă aşa cum ar trebui: „Bilanţul nu este excelent. Am fi putut câştiga, însă avem probleme cu comportamentul maşinii, care nu este constant. De asemenea, am avut probleme cu pneurile”, declara Prost anul trecut.
Cu toate acestea, spre finalul competiţiei, pilotul francez a declarat că este bucuros că poate regăsi performanţa cu o maşină pe care-i face placere să o conducă.
Mai mult, Duster a fost lansat oficial în România pe 18 martie, în prezenţa fostului pilot de Formula 1.