Piata asigurarilor de viata va stanga in acest an, estimeaza directorul general al AIG Life Romania, Theodor Alexandrescu. La sfarsitul anului trecut primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata au insumat peste 1,79 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 450 de milioane de euro.

Chiar daca anticipeaza ca piata sa bata pasul pe loc, seful AIG Life se astepata ca societatea pe care o conduce sa evolueze peste media pietei, asa cum a facut in anii precedenti.

AIG Life Romania a inregistrat in 2008 un profit net de peste 52 de milioane de lei ( peste 13 milioane de euro). Profitul raportat la sfarsitul anului trecut este dublu fata de cel aferent anului 2007.

Veniturile companiei au crescut mai lent anul trecut, avansand cu 30%, pana la 286 de milioane de lei (aproape 72 de milioane de euro). Avansul mai rapid al profitului in comparative cu cel al veniturilor a fost explicat de oficialii companiei prin caracteristica afacerilor in asigurarile de viata: o polita vanduta unui client incepe sa fie profitabila pentru asigurator dupa circa trei ani, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte a profitului raportat a fost generata de politele mai vehi din portofoliu.

Compania intentioneaza ca in acest an sa isi extinda portofoliul de asigurari de sanatate, pregatind lansarea unui produs care sa acopere si afectiuni medicale grave precum cancer, infarct, afectiuni coronariene, accidente vasculare.

Pe de alta parte, compania de pensii a AIG Life ar putea decide sa nu isi mai extinda activitatea si pe Pilonul III (pensii facultative). “Urmeaza sa decidem daca vom intra (pe Pilonul III). In actualele conditii legislative, Pilonul III nu reprezinta o oportunitate”, afirma directorul general al AIG Life.