Acesta susține că, din lipsă de resurse financiare, Ministerul Finanțelor nu va mai aloca, de anul viitor, fonduri pentru investiții în infrastructura principală de irigații.

'În afară de fondurile care le-am prevăzut în bugetul pe acest an, în anii viitori nu vom avea niciun fel de ban, pentru că, la momentul adoptării Legii 269, Ministerul Finanțelor nu și-a dat avizul pentru a avea acel miliard. Miliardul este pe hârtie, cu excepția sumei prevăzute pentru acest an', a afirmat Achim Irimescu.

Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a răspuns acid declaraţiei lui Irimescu."Ministrul Agriculturii a decis să ignore sau să schimbe ordinea constituțională! Ne spune în mod direct că nu contează că Parlamentul a votat o lege prin care aloca 1 miliard de euro pentru irigații, pentru Guvernul nu o va respecta, nu o să aloce sumele prevăzute de lege! Realitatea este că Guvernul de tehnocrați ca și partidul care îi susține (PNL) nu sunt interesați de Agricultură şi soarta fermierilor!", a postat Daniel Constantin Pe un site de socializare.

Potrivit Legii 269/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4 din 25 martie 2015 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, 'Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub condiția asumării de către Guvern a Strategiei sectorului de irigații, va primi în perioada 2016—2020 suma de 1,015 miliarde euro necesară reabilitării infrastructurii principale de irigații, după cum urmează: în anul 2016, 145 milioane euro, urmând ca în următorii 4 ani fondurile alocate să crească anual cu circa 17%, astfel încât să se atingă plafonul aprobat aferent programului de investiții multianual'.

 

Te-ar putea interesa și: