Într-o declaraţie postată pe site-ul "Boy Genius Reports", Facebook a anunţat că a identificat sursa atacului care încearcă să profite de vulnerabilităţile browserului. "Eforturile noastre au limitat pagubele provocate de atac şi în prezent încercăm să-i identificăm pe cei responsabili. În mesajele primite, utilizatorilor li se cerea să copieze şi să execute scripturi Java în browserul lor URL, vizualizând astfel acest conţinut ofensator", anunţă Facebook. Compania  precizează că s-a lucrat intens pentru a înlătura această vulnerabilitate a browserului şi că au fost create mecanisme care închid rapid astfel de pagini şi conturile de la care ele provin.

Deocamdată, datele privind izbânda investigatiei se bat cap în cap, pentru că purtătorul de cuvânt al Facebook, Andrew Noyes, a trimis un mesaj agenţiei Reuters în care spune că încă nu se ştie cine este în spatele acestui atac şi nici care este motivaţia declanşării lui.

Unii utilizatori au părăsit deja Facebook pentru Twitter

Potrivit unui articol din publicaţia PC World, mulţi utilizatori ai reţelei Facebook au renunţat la aceasta în favoarea Twitter din cauza acestor imagini care înfăţişează portrete modificate ale unor vedete, scene de violenţă şi agresiuni asupra animalelor.

PC World preia şi informaţia companiei române din domeniul securităţii informatice, BitDefender, potrivit căreia un hacker numit "Anonim" a creat pentru reţeaua Facebook un virus intitulat "Virusul artificiilor" (Fawkes Virus) şi a ameninţat că îl va folosi pentru a celebra Noaptea Artificiilor (Guy Fawkes Day) pe 5 noiembrie, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Paul Ferguson, cercetător în domeniul securităţii informatice la Trend Micro Inc, spune că site-uri de genul Facebook pot fi uşor ţinta unor asemenea atacuri întrucât ele au o mare parte din conţinut preluat din surse externe.
Sursa: Agerpres