Profitul operaţional a urcat la 40,2 milioane lei, aferent activităţilor derulate în primele şase luni ale anului curent, după ce, în primul trimestru, acelaşi indicator se situa la un nivel de 14,9 milioane de lei.

Totodată, veniturile semestriale din asigurări generale au ajuns la 472,3 milioane lei în primul semestru al anului, înregistrând o creştere de 7% faţă de perioada similară a anului anterior, când subscrierile s-au situat la 441,4 milioane lei.

Segmentul non-auto a avut principalul rol în creşterea aferentă primelor şase luni din 2015, veniturile acestei categorii de afaceri depăşind 142 milioane de lei, în creştere cu circa 20 milioane de lei, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Atât asigurările de bunuri şi proprietăţi, cât şi cele de persoane, au consemnat creşteri cu procente formate din două cifre, se menţionează în comunicat.

'Suntem în grafic în privinţa dezvoltării portofoliului de asigurări generale. Mizăm pe dezvoltarea superioară a afacerilor non-auto, iar aici discutăm atât de poliţele de asigurare a bunurilor şi proprietăţilor, cât şi de cele de accidente sau sănătate', a declarat directorul general al companiei, Remi Vrignaud.

Valoarea daunelor plătite de Allianz-Ţiriac pentru portofoliul de asigurări generale în primul semestru al anului 2015 a fost de 216,2 milioane lei, cea mai mare pondere fiind deţinută de daunele achitate în contul poliţelor auto – Casco şi RCA.

'La fel ca pentru întreaga piaţă locală, la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac se confirmă tendinţa de creştere a valorii şi a ponderii indemnizaţiilor pentru vătămări corporale şi daune morale în despăgubirile RCA. În consecinţă, se menţine necesitatea impunerii unor practici unitare în ceea ce priveşte stabilirea cuantumului indemnizaţiilor acordate pentru vătămări corporale şi daune morale', se mai precizează în comunicat.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac a realizat subscrieri de 57,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu aproximativ 10% faţă de perioada similară a anului trecut.

'Asigurările cu componentă investiţională (de tip unit-linked) au fost cele care au susţinut această creştere în primul semestru, vânzările acestei categorii de poliţe înregistrând o creştere cu 14 procente. Prin comparaţie, produsele tradiţionale au evidenţiat o creştere de 6 procente', se mai spune în comunicat.

Structura portofoliului de asigurări de viaţă al companiei a rămas, în continuare, una echilibrată, asigurările tradiţionale având o contribuţie de 55% la realizarea veniturilor semestriale din asigurări de viaţă, în timp ce subscrierile de produse cu componentă investiţională reprezintă 45%.

Pe segmentul asigurărilor generale, compania înregistra, în conformitate cu normele Solvency I, o rată de solvabilitate de 424%, în timp ce acelaşi indicator se situa la 416% pe segmentul asigurărilor de viaţă. Conform normelor în vigoare, cerinţa de solvabilitate impune o rată minimă de 100%.

SURSA: Agerpres