Pensia medie a unui magistrat este de 3.700 de euro pe lună. Un veteran de război, colonel în rezervă, primește revoltătoarea sumă de 476 de lei pe lună.

Gheorghe Grigoriu are 102 ani și este unul dintre veteranii cu care România ar trebui să se mândrească iar cei aflați la guvernare să-i recompenseze sacrificul făcut. Cazul său a fost prezentat la Digi 24. Grigoriu a fost grav rănit în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar în anii ’50, a fost închis în temniţele comuniste. El a participat la luptele din zona Nistrului, în Ucraina, pe Don şi la Rostov. Apreciat de colegi, colonelul Grigoriu, care a fost şi deţinut politic timp de 4 ani, în temniţele comuniste, are şi o dezamăgire. “Patru sute şaptezeci şi şase de lei pe lună, atât dă statul român pentru un veteran de război, ofiţer în rezervă, ca mine”, arătat acesta potrivit sursei citate.

O paralelă cu pensiile speciale încasate de magistrați poate lăsa pe oricine fără cuvinte. Nu este cazul unui magistrat pensionat care are cea mai mare pensie civilă din România, respectiv 40.963 lei brut lună. Este situația a 3.611 de foști procurori și magistrați care oprimesc o pensie medie de 3.700 de euro, conform relatărilor jurnalistului Gabriel Gachi, de la Reporter de Iași.

“Revelația este că PSD îi mituiește pe magistrați, iar aceștia acceptă șpagă. 3.611 pensionari la un corp al magistraților de 6.500 în total în România (55%). Deci foarte mulți s-au pensionat în ultimii ani și au primit pensii medii de 17.000 de lei. Ei știu că apar ferestre prin care se pot pensiona înainte de 50 de ani (ultima trebuia să fie acum, la 1 ianuarie, dar s-a amânat)! Ai 43 de ani, ești procuror și știi că în 5 ani ieși din sistem cu 3.500-4.000 de euro și cu o viață în România care e mai ieftină decât în Germania sau în Franța. Aștepți cuminte să treacă anii și susții tacit PSD”, a arătat cu ceva vreme în urmă jurnalistul.

El a explicat că pe lângă pensionari, și cei 6.500 de magistrați activi au salarii tot de 3.500-4.000 de euro. “E tot un mod de a le închide gură. Mulți nu fac nimic, decât acceptă taxa de protecție de la Guvern și rezolva dosare mărunte. Sunt dosare în Parchete în care nu se mai cere socoteală de 3 ani, DNA a ajuns să facă 10 dosare pe luna la nivel național, iar judecătorii scriu motivarile la sentințe după 1 an”, a comentat Gabriel Gachi.

Concluzia? “Magistrații tac din gură pentru că, în sinea lor, votează PSD. Votează pensia. 160 milioane de euro/an, pensiile a 3.600 de magistrați”, a scris jurnalistul.

.