S-a aflat totul despre averea lui Ludovic Orban. Fostul premier a spus-o clar: Nu am dorit să epatez

Fostul premier Ludovic Orban a fost invitat, marți seara, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D. Acolo, premierul a fost întrebat despre declarația sa de avere și despre zvonurile privind veniturile sale.

Jurnalista Denise Rifai l-a întrebat pe președintele Camerei Deputaților dacă vrea să pară mai sărac decât este, având în vedere zvonurile cu privire la ”contul fantomă”. Fostul premier a negat toate zvonurile și a precizat că nu vrea să pară în niciun fel și că este așa cum e. Mai mult decât atât, el a explicat ce este cu acel cont.

“Nu. Nu vreau să par în nici un fel. Sunt așa cum sunt… Am avut veniturile pe care le-am avut și care sunt cunoscute, sunt trecute în declarația de avere.

Contul despre care se face vorbire este deschis în 2002, dar care a fost alimentat din venitul pe care l-am avut ca și premier.

De aia a crescut contul respectiv pentru că se vărsa acolo suma pe care o primeam, indemnizația de premier.

Niciodată nu am avut nicio problemă legată de declarațiile de avere, deși scriu declarații de atunci de când a apărut legea. Niciodată nu s-a descoperit vreo neconcordanță între ceea ce am scris în declarația din 2006 sau 2007, până astăzi. Și nici nu are cum.”, a spus președintele liberalilor.

”Am trăit din leafa pe care am avut-o”

Președintele Partidului Național Liberal a mai precizat că deține un Volkswagen Passat cumpărat în urmă cu 12 ani și că locuiește într-o casă. El a mai spus că a trăit din salariul pe care l-a avut și că nu a beneficiat de alte venituri.

“Ce am? Am o mașină, mașina familiei este un Volkswagen Passat care e achiziționat în urmă cu 12 ani, stau într-o casă ca un om normal, n-am vile.

Am trăit din leafa pe care am avut-o, din venitul pe care l-am avut, în rest, nu am avut alte venituri. Lucrul ăsta se vede, niciodată nu am vrut să par altfel decât sunt și poți să-ți dai seama de lucrul ăsta după cum e un om, după cum se îmbracă, ce gusturi are, unde își petrece concediile. Sunt niște lucruri care se văd. Eu niciodată nu am dorit să epatez!”, a declarat Ludovic Orban.

Declarația de avere a fostului premier

La finalul lunii decembrie 2020, fostul premier Ludovic Orban a depus o nouă declarație de avere în care menționează că deține o casă de locuit în județul Ilfov, comuna Dobroești, pe care a cumpărat-o împreună cu soția sa. Acesta mai deține un autoturism marca Volkswagen Passat achiziționat în 2007.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu