Mai exact, potrivit biografiei „Overdrive: Bill Gates and the Race to Control Cyberspace”, dincolo de aparența de mogul al tehnologiei, Bill Gates este un om simplu, care a iubit viața, femeile, dar și munca. Totodată, se pare că acesta ar fi avut un stil de viață sălbatic, ascuns de ochii publicului.

James Wallace, autorul cărţii a vorbit despre aceste aspecte. Potrivit acestuia, nici măcar după ce s-a căsătorit, Bill Gates nu a renunțat la stilul de viață sălbatic, iar presa nu a scris niciodată despre petrecerile la care fondatorul Microsoft participa, dar nici despre aventurile pe care le-a avut inclusiv atunci când era căsătorit.

„El nu a renunţat la stilul de viaţă după ce a cunoscut-o pe Melinda French. El frecventa aceleaşi locuri atunci când pleca cu afaceri”, a scris autorul.

Totodată, autorul susține că Melinda Gates a știut de pasiunile soțului ei, iar căsnicia lor nu a fost una atât de bună, din contră, a fost plină de probleme. S-au despărțit un an, apoi s-au împăcat iar în 1992, devenind mai apropiați, scire New York Post. 

Bill Gates i-a cerut sfatul fostei partenere

Pe lângă această situație, fondatorul Microsoft s-a mai văzut și cu fosta sa parteneră, Ann Windblad, chiar dacă era căsătorit. El i-ar fi cerut păreri acesteia despre Melinda, aceasta considerând că viitoarea soţie trecea un „test” pentru a putea fi alături de preşedintele Microsoft.

„La început, relaţia cu Bill este ca un test. Ai destul bun simţ? Faci faţă? Esţi destul de deşteaptă?” a scris Wallace în cartea sa. Autorul biografiei a mai adăugat că din moment ce Bill Gates a ales-o pe Melinda, este un semn clar că aceasta este o femei excepțională.

„Melinda este alegerea lui Bill. Ar fi putut alege orice femeie ca soţie, dar a ales-o pe ea, iar asta înseamnă că este o femeie excepţională”, a declarat Winblad.

În ceea ce privește activitatea lui Gates de după divorț, biograful James Wallace nu crede că miliardarul se va întoarce la petrecerile sale extravagante sau la stilul de viaţă sălbatic pe care îl avea în trecut, după ce va divorța.