Probleme mari pentru şeful DSU, Raed Arafat. Sunt acuzaţii extrem de grave la adresa acestuia după ce s-a decis carantinarea Timişoarei.

Raed Arafat, acuzat de o decizie ilegală

Concret, Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Acum, Alin Nica, președintele PNL al Consiliului Județean Timiș, iese la rampă cu acuzaţii grave.

„Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU.

Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”, a scris pe o reţea de socializare Alin Nica.

Nica vrea ca Arafat să-şi ceară scuze

Mai mult, Nica nu se opreşte aici. Susține că timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local decizia pe care o consideră nedreaptă și ilegală.

Președintele CJ Timiș îi îndeamnă pe oameni să respecte „cu sfințenie regulile, cu speranța ca, prin efortul comunității, rata de infectare să scadă natural și să ieșim cât mai repede din carantină”.

Alin Nica a acuzat miercuri dubla măsură în privința carantinei impuse în Timișoara, în vreme ce Bucureștiul a scăpat de aceste măsuri. El spunea că i-a fost trimis răspunsul prefectului Capitalei la întrebarea de ce nu intră Bucureștiul în carantină.

„L-am citit și pe de-o parte mă bucur, pe alta sunt foarte furios. Mă bucur pentru că invocă argumentele folosite de mine în cazul Timișoarei însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură”, scria Nica pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI, iar președintele CJ Timiș a spus de atunci că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

Totuşi, decizia instanţei nu este definitvă. Mai mult, se aşteaptă şi motivarea acestei decizii a judecătorilor.
Sursa foto INQUAM/ Alexandru Busca