Un conflict viitor în Pacific i-ar face pe pușcașii marini să ia cu asalt insulele-cheie deținute de inamici. Chiar dacă ar folosi noi tehnici și echipamente actualizate pentru a ajunge la țărm.

Într-o reîntoarcere în secolul trecut, pușcașii marini au alergat spre plaje, deși în locul transportoarelor de trupe din lemn din Al Doilea Război Mondial acum s-au deplasat spre uscat în bărci gonflabile de cauciuc echipate cu motoare puternice.

Și într-o abatere de la asaltul amfibiu al secolului trecut, pușcașii marini s-au parașutat de pe V-22 Osprey, un hibrid avion-elicopter.

Deși acest exercițiu a avut loc de curând în apropiere de Hawaii și Japonia, tehnicile de infiltrare a unităților mici și de asalt pe timp de noapte sunt aplicabile oriunde în altă parte.

„Aceste operațiuni pot fi reproduse pe orice insulă din Pacific, iar lucrul cu partenerii noștri ne permite să rafinăm tactica, tehnicile și procedurile”, a declarat Lt. Col. Roe Lemons.

Una dintre cele mai neobișnuite tehnici a a fost cea în care pușcașii marini au țintit de pe ambarcațiuni cu rachete antitanc Javelin.

Un rol neobișnuit pentru o rachetă concepută pentru a scoate tancuri și alte vehicule blindate. Datorită modului de zbor cu atac, rachetele Javelin sunt utile împotriva țintelor blindate, deși profilul lor poate fi ajustat și pentru a viza mai bine fortificațiile statice.

Sistemul de rachete Javelin Close Combat – Medium este o rachetă ghidată anti-tanc portabilă, care poate fi folosită pentru a distruge vehiculele de luptă blindate aflate la o distanță de până la 2.500 de metri.

Rachetele oferă pușcașilor marini și altor infanteriști o capacitate mobilă anti-blindaj și pot fi trase pe timpul nopții.
Javelin-urile trase de pe bărci s-ar putea dovedi o combinație valoroasă într-un viitor conflict din Pacific.