Foștii militari angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi în perioada 2006-2010, din motive neimputabile acestora nu se vor putea bucura de pensie. Aceștia se judecă cu Ministerul Apărării pentru pensiile lor în instanţe, iar unica soluţie care le mai rămâne în momentul de faţă este să îşi caute dreptatea la CEDO.

„După ce am primit numai decizii pe linie de respingere sau amânare în instanţele de judecată în baza deciziei aberante a CCR nu mai avem prea multe lucruri de făcut. Justiţia nu ţine cont de decizia CNCD, iar motivaţiile acestora sunt puerile şi de-a dreptul aberante întrucât menţin dreptul de a ieşi la pensie numai al militarilor în activitate ori noi nu am avut nici un drept şi logic că nu mai suntem militari dacă am fost daţi afară din motive neimputabile nouă. Noi suferim astăzi o discriminare crasă în raport cu cei activi şi nici măcar nu am primit în momentul disponibilizării peste noapte salarii sau solde compensatorii. Cu părere de rău vă spun că situaţia noastră este cunoscută de politicieni şi unii dintre aceştia o tratează electoral. Domnul Mihai Fifor a depus o serie de modificări la legile 223/2015 şi 384/2006, care nu au nicio legătură cu situaţia noastră. Totul este o batjocură şi un joc de imagine pe spinarea noastră. Singurul care a înţeles şi a depus un amendat de modificare a articolului 21 din legea 223/ 2015 este domnul deputat Florin Roman. Să sperăm că iniţiativa dânsului va intra în dezbatere întrucât vine cu soluţii pertinente la situaţiile noastre”, au declarat, pentru Jurnaliştii.ro, surse din cadrul foştilor militari angajaţi pe bază de contract.

Potrivit acestora, mitingul de protest din mai din faţa Ministerului Apărării Naţionale este ultimul semnal de alarmă al disperării unor militari umiliţi de sistem.