„Dacă ne uităm la ceea ce am realizat împreună în prima parte a anului 2020, nu pot decât să fiu optimist: progresele în domeniul vaccinurilor au loc într-un ritm impresionant. Am reușit să reducem mortalitatea cauzată de virus. În general, acum știm mult mai multe despre această boală decât știam în martie. Da, săptămânile următoare vor fi dificile. Dar sunt încrezător că în toată Europa vom depăși virusul și vom reveni la normalitate.

Zilele trecute am vizitat Casa Istoriei Europene de la Bruxelles. Istoria -și istoria tumultoasă a Europei, în special – ne învață că nimic nu trebuie tratat ca fiind imposibil de pierdut. În multe momente în trecut, omenirea a experimentat o pierdere de cunoștințe și tehnologie. A fost apoi nevoie de eforturi enorme și de un timp îndelungat pentru a obține înapoi ceea ce a fost distrus. Permiteți-mi să fiu clar: nu există o asigurare că ne putem menține nivelul actual de dezvoltare tehnologică. Fără stabilitate și predictibilitate, nu există progres. Dacă pandemia ne învață ceva, aceasta este că tehnologia este cel mai bun aliat al omenirii pentru a învinge virusul și, de asemenea, pentru a preveni apariția unor viruși similari care ne amenință pe toți în viitor. Nu avem altă opțiune viabilă decât să investim în tehnologie și să ne bazăm pe progres!

Dacă Statele Unite și China au intrat acum în faimoasa „Capcană a lui Tucidide” a lui Graham T. Allison, nu e treaba mea să judec. Ceea ce cred și susțin totuși este că Europa are un rol și o responsabilitate cheie în asigurarea stabilității în lunile următoare. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, subliniază pe bună dreptate că UE nu este un obiect, ci un subiect în relațiile internaționale. Companii internaționale precum Huawei au nevoie de o Europă puternică pentru a forma o lume tehnologică incluzivă a zilei de mâine. O lume în care Europa conduce în domeniul reglementării tehnologice și în care noile tehnologii sunt implementate în conformitate cu valorile și principiile europene.

Uniunea Europeană poate fi puternică doar dacă cele 27 de state membre își apără, de asemenea, principiile și nu cedează presiunilor pe termen scurt. Setul de instrumente al UE privind securitatea cibernetică 5G este o abordare inteligentă și cuprinzătoare, care oferă țărilor UE timpul potrivit pentru a ajunge la concluziile lor. Această metodă europeană solidă nu ar trebui subminată de terțe părți înaintea alegerilor. Ori de câte ori guvernele europene fac obiectul unor presiuni pentru a merge pe calea unor acțiuni potențial discriminatorii care încalcă legislația UE, aș dori să le spun: respirați adânc. Nu vă grăbiți. Nu vă grăbiți să luați măsuri pe care nu le-ați analizat.

Permiteți-mi să fiu clar: Huawei este profund dedicată Europei. Rămânem aici pe termen lung și vom investi masiv în ecosistemul TIC al Europei. În ultimii 20 de ani, Huawei a contribuit decisiv la transformarea digitală de succes a societăților din întreaga Europă. Uitați-vă doar la Polonia și România: în ambele țări Huawei a furnizat rețele de telecomunicații sigure, rapide și accesibile, care reprezintă coloana vertebrală a creșterii economice impresionante pe care atât Polonia, cât și România au experimentat-o în ultimii ani. În Varșovia și în București, Huawei a înființat mari centre regionale de operațiuni care angajează mii de oameni.

Huawei are know-how-ul și determinarea necesare pentru a face echipă cu Uniunea Europeană ca partener-cheie pentru implementarea standardelor globale în domeniul securității cibernetice, pentru a face din European Green Deal o realitate și pentru a colabora cu industria auto a continentului pentru a reinventa în comun mobilitatea.

Cred că în viitorul nu prea îndepărtat vom privi înapoi la anul 2020 ca la un moment de tranziție accelerată în care unii actori-cheie au luat o gură de aer mai mare pentru a lua deciziile corecte atunci când istoria le-a cerut. Respiră adânc și gândește-te un moment înainte de a ceda presiunilor!”

Sursa: https://eureporter.co/economy/2020/10/05/no-need-to-rush-this-autumn-is-not-the-time-for-premature-short-sighted-decisions/

(P)