S-a născut în București într-o familie frumoasă, care a știut să-i identifice capacitățile intelectuale deosebite și să i le dezvolte. Avea doar cinci ani, când și-a dat seama că vrea să descopere tainele informaticii. La început îi plăceau jocurile videp, pe care a început să și le modifice singur și să-și construiască el propriile aplicații. Părinții l-au dus la cursuri de IT la Palatul Copiilor, dar micuțul Sebi era deja cu un pas înaintea profesorilor. Curiozitatea lui debordantă l-a transformat rapid într-un adevărat copil digital. Stătea ore în șir în fața calculatorului și studia. Apoi crea.
Primii bani i-a câștigat la doar 11 ani. Într-o conversație pe Twitter a aflat că o companie din SUA, care producea yachturi, avea nevoie de un site nou. Le-a făcut o ofertă, iar proiectul a ieșit atât de bine, încât americanii l-au recomandat și altor clienți. Și astfel Sebastian Dobrincu ajunsese ca la  doar 14 ani să fie deja un programator respectat pe piața de IT, având o reputație impresionantă.

Revelația adolescentului Sebastian

La 16 ani, bifa primul lui job stabil și prima sută de mii de dolari. Dar acesta era doar începutul. Lucra pentru Voya.ai, un start-up german din domeniu turismului, care se foloseşte de inteligenţa artificială pentru a găsi cele mai bune soluţii de călătorie pentru oamenii de afaceri.

Tot la acea vârstă fragedă a avut și o revelație. Mark Zuckerberg, fondatorul facebook a fost cel care i-a dat aripi. „Pentru că eram foarte activ în proiectele Facebook, m-au remarcat şi m-au chemat să ne cunoaştem. M-au invitat doar să discutăm. Poate a fost felul lor de a spune «Mulţumesc!». Mark mi-a dat însă multă încredere în mine. A fost o experienţă care m-a marcat. Mi-a spus cât de important e să fac ceea ce mă pasionează, pentru că şi el era în postura mea la aceeaşi vârstă. E un sfat de care încă ţin cont”, povesteşte Sebastian pentru Recorder. Tot atunci l-a cunoscut şi pe Tim Cook, CEO-ul Apple. „Am fost pentru prima oară, timp de o lună, în America şi am cunoscut doi oameni geniali, care m-au încurajat! A fost confirmarea de care aveam nevoie pentru a continua!“, spune copilul genial care astăzi lucrează în Sillicon Valley.
Primul pas spre un milion de dolari
La 17 ani, Sebastian  și-a înființat  primul său start-up. Se numește StoryHeap și este de fapt o platformă care vinde soluții de statistică și interconectează conturile de Instagram, Facebook, Snapchat, și Tweeter ale clienţilor. Are în protofoliu firmele care fac PR pentru artiști celebri ca Justin Bieber și Selena Gomez,  producătorul muzical DJ Khaled, sau actorul Kevin Hart, dar și multe companii cunoscute ca McDonald’ s sau Forbes.
 „Practic, Storyheap face un fel de statistică pentru aceste conturi. De exemplu, dacă Selena Gomez lansează o nouă poşetă, managerii ei vor să vadă cum evoluează, în social media, promoţia lor: câţi oameni văd postările, ce vânzări, care-i timpul optim pentru a posta, care-i profilul celor interesaţi“, explică tânărul.
Un nou plan de afaceri
 Acum are 19 ani și un nou plan de afaceri. Sebastian Dobrincu tocmai a pus bazele unui business dedicat  influencerilor de mâine. Deja a primit finanțate și probabil foarte curând proiectul lui va prinde aripi. Este asociat cu încă un tânăr, iar firma lor are deja  40 de angajați care lucrează de acasă sau de unde vor ei.
Sebastian a locuit mai întâi la New York pentru un an de zile și chiar s-a înscris la facultate, dar apoi și-a dat seama că San Francisco este locul în care poate crea cu adevărat artă în IT. Astăzi afacerile lui sunt deja cotate la câteva milioane de dolari.

“Este OK să fii diferit, să vrei mai mult!” 

Astăzi copilul genial al digitalului a devenit un model de urmat pentru tinerii de vârsta lui. Are doar 19 ani și întreaga lume la picioare. A visat de mic să nu fie doar un simplu trecător prin viață. Ar vrea să fie nemuritor ca să poată construi și dezvolta lumi. Deocamdată are toate șansele să scrie istorie în tehnologie.

Sebastian Dobrincu a acceptat provocarea Revistei Capital de a răspunde la un test fulger, din care am aflat o mulțime de lucruri interesante.

Completează spațiile libere:

1. Când eram mic visam să….am un impact in lume.
2. Acum visez să….ma bucur de fiecare etapa a vietii.
3. Din primii bani câștigați mi-am cumpărat… primul smartphone.
4. Vreau să construiesc…..lucruri de care sa fiu mandru.
5. Peste 20 de ani mă văd….in centrul a ceva maret.
6. Dacă aș putea fi oricine, aș fi….presedinte, pentru o zi. 
7. Dacă aș putea fi orice, aș fi…o carte.
8. Cea mai mare realizarea a mea a fost….ca am refuzat sa accept tot ce mi s-a spus.
9. Cel mai mare eșec a fost….perioada in care devenisem confortabil din cauza succesului.
10. Pentru mine, banii sunt….o utilitate.
11. România este….acasa.
12. Îmi este dor de….bunicii mei.
13. Dacă aș putea da timpul înapoi, aș…indrazni sa incerc unele proiecte mai devreme.
14. Iubesc….sa descopar lucruri noi.
15. Cea mai frumoasă femeie din lume, pentru mine, este…evident, mama.
16. Este imposibil să…nu alerg in fiecare zi.
17. Persoana pe care o apreciez cel mai mult este….in business, Reid Hoffman. In general, persoanele cu care ma inconjor.
18. Îmi este frică de….oamenii fara ambitii.
19. Românul pe care-l apreciez cel mai mult este….oricine doveste ca ambitie + determinare = succes.
20. Mesajul meu pentru tinerii din România este…. sa incerce cat mai multe lucruri si sa invete cate ceva din fiecare.
Astăzi sunt Zâna Bună. Îți îndeplinesc trei dorințe. Te ascult.
As vrea sa fiu nemuritor.
As vrea sa nu mai urmarimtoti doar interesele personale.
As vrea sa fie 25 de grade si iarna in California.

Ești invitat la cea mai tare petrecere din istorie. Ai voie să iei cu tine o singură persoană. Pe cine iei și de ce.

Dan Bilzerian. Garantat am petrece cat pentru restul vietii.
Ai posibilitatea să călătorești în timp. În ce an ai ajuns și ce vezi în jur?
1975. Inceputul erei personal computing-ului, ideal in Silicon Valley.