Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a intrat în război cu premierul Ludovic Orban, lansând un atac fără precedent asupra primului-ministru direct în Parlament. Ciolacu a arătat că premierul a fost interesat, pe perioada pandemiei, doar de bani şi a reprezentat doar interesele „marelui stomac liberal” .

„Domnule prim-ministru, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: guvernaţi, nu mai furaţi! Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. Este suficient să deschideţi orice ziar sau post tv, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA, o să găsiţi suficiente exemple care ar putea să vă trimită prietenii politici cel puţin 100 de ani la puşcărie”, a atacat Ciolacu, în plenul Camerei Deputaților.

Liderul PSD a susținut că, imediat după ce s-a instalat starea de urgenţă, „toată România a aflat cu uimire că o bucătăreasă din Giurgiu, care deţinea o afacere cu spirtoase, urma să umple ţara cu măşti”.

Achiziția de măști de protecție de către compania de stat Unifarm la prețuri foarte mari, care ulterior s-au dovedit a fi neconforme, a făcut ca Ludovic Orban să fie invitat luni în Parlament pentru a da explicații. Premierul a  vorbit luni în plenul Camerei Deputaților, răspunzând acuzelor cu privire la achizițiile ilegale de măști efectuate de compania de stat Unifarm și explicând care a fost rolul său în tot acest proces.