Potrivit Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul rus Andrei Stesev, în vârstă de 52 de ani, ar fi fost ucis în luptă în satul Novaya Tavolzhanka din regiunea rusă Belgorod. Satul se afla sub controlul luptătorilor din Corpul voluntarilor ruși, care sprijineau Ucraina.

Sursele de informații afirmă că colonelul Stesev a servit ca șef al grupului operativ din Belgorod.

„Potrivit informațiilor operaționale, în noaptea de 04-05 iunie, în satul Novaya Tavolzhanka, a fost ucis colonelul Gărzii Andrei Vasilievici Stesev, seniorul grupului operațional Belgorod. Anterior, el a fost comandant al Regimentului 104 Asalt Aerian al Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse„, se arată în raport, relatează presa de la Kiev.

Sursă: Telegram

Colonelul rus a fost eliminat de Legiunea „Libertatea Rusiei”

Legiunea „Libertatea Rusiei” a revendicat responsabilitatea pentru eliminarea colonelului Andrei Vasilievici Stesev, declarând că colaborarea lor cu „Corpul voluntarilor ruși” a dus la dispariția acestuia. În declarația lor, aceștia au dezvăluit că grupul comun din Legiunea „Libertatea Rusiei” și RDK a reușit să-l elimine cu succes pe colonelul Stesev, care a servit ca ofițer superior în cadrul grupului operativ din Belgorod.

Acesta și-a găsit soarta în timpul unei confruntări armate, unde a fost găsit cu o armă în mâini. Cu toate acestea, este important să recunoaștem că acele mâini au fost profund implicate în vărsarea de sânge.

Sub comanda sa, Stesev și subordonații săi au terorizat în mod sistematic populația locală din regiunea Belgorod, încălcându-le drepturile și libertățile. În plus, Legiunea a declarat că Stesev a fost implicat anterior în uciderea civililor în Cecenia, Iugoslavia, Abhazia și în interiorul granițelor Ucrainei.

„Dorim să vă informăm că grupul comun al Legiunii „Libertatea Rusiei” și RDK l-au ucis pe colonelul Stesev Andrei Vasilievici, senior al grupului operațional Belgorod. A murit într-o bătălie cu armele mici, ca ofițer cu o armă în mâini, dar trebuie să recunoaștem că aceste mâini sunt până la coate în sânge.

El și subordonații săi, la ordinele sale, au terorizat sistematic populația din regiunea Belgorod, le-au încălcat drepturile și libertățile. Anterior, Stesev a ucis civili în Cecenia, Iugoslavia, Abhazia și pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Legiunea într-un comunicat.

Mai mulți soldați ruși au fost capturați

Duminică, 4 iunie, un număr semnificativ de soldați ai armatei ruse au fost reținuți în Novaya Tavolzhanka. Legiunea „Libertatea Rusiei” și „Corpul voluntarilor ruși” au propus o înțelegere guvernatorului Vyacheslav Gladkov din regiunea Belgorod, sugerând că vor preda prizonierii în schimbul unei întâlniri cu acesta.

Din păcate, acesta a refuzat oferta, ceea ce a dus la transferul prizonierilor în Ucraina pentru un schimb ulterior care a implicat soldați ucraineni capturați.