Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Marele actor s-a stins cu un vis neîmplinit. Ce voia să facă înainte să moară?

Regretatul actor dezvăluia în luna iunie care este marele său vis. Potrivit informațiilor oferite la momentul respectiv, Alexandru Arșinel spera că va reapărea din nou pe scenă până să se stingă.

„Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze. Voi reveni, sper, pe scenă. Nu acum, nu imediat. Aștept să se înșurubeze teatrul în forma de acum, că nu vreau să deranjez, să nu spună cineva că mă bag eu peste. Nici nu știți ce răi sunt unii”, povestea Alexandru Arșinel, conform fanatik.ro

Umilință cruntă pentru Alexandru Arșinel

De asemenea, regretatul actor a explicat în trecut cum s-a simțit după ce l-a umilit Nicuşor Dan. La momentul respectiv, Alexandru Arșinel spunea că primarul general al Capitalei „presează” mulți artiști și îi determină „să nu îndrăznească să facă mai mult”.

„O face cu mulți artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Ne-a şocat efectiv faptul că fără să analizeze, fără să cerceteze a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat.

A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic.

Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot. Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului.

O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile.

Cred că el a suferit mai mult decât mine pentru că el știa ce are de făcut în continuare, în teatru. Eu am renunţat la postul de director în favoarea lui pentru că el reprezenta în mintea mea şi în gândurile mele şi ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce şi a ajuns. Deci merita cu prisosință. Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat”, a declarat în trecut Alexandru Arșinel.