UPDATE 21.00: O parte din șoferii STB s-au întors în trafic

După ce primarul Nicușor Dan a avertizat că șoferii STB care continuă greva riscă dosar penal, o parte dintre angajații STB s-au întors pe străzi.

Haosul s-ar putea repeta în București! Angajații STB refuză să-şi reia activitatea

Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, anunţă Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, semnalează reprezentanţii societăţii.

Pe acest fond, STB SA „face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi” şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

Angajații au fost obligați să se întoarcă la lucru

Societatea de Transport București (STB) a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care anunță că Tribunalul București a decis ca protestul spontan care a avut loc în ziua de joi, 20 ianuarie, să înceteze.

Pe acest fond, angajații Societății au fost obligați să își reia activitatea – drept urmare, toate vehiculele STB vor ieși în traseu conform graficului.

”Tribunalul București a dispus astăzi, la ora 14:00, încetarea protestului spontan, angajații STB SA fiind obligați să-și reia activitatea. Astfel, toate vehiculele STB SA vor ieși în traseu conform graficului de transport”, transmite STB pe pagina oficială de Facebook.

Călătorii vor beneficia de o zi de gratuitate

De asemenea, Societatea de Transport București (STB) mai spune că bucureștenii din zona metropolitană vor beneficia de o zi de gratuitate.

În plus, STB își cere scuze față de bucureștenii care au fost afectați de grevă, subliniind că Societatea a analizat circumstanțele care au dus la acest protest.

”Bucureștenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită. Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat și asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstantele ce au condus la declansarea acestui protest și a dispus măsuri în consecință pentru cei care au fost implicați în această actiune sindicală ilegală”, a mai notat Societatea de Transport București pe pagina de socializare.