Situație controversată la DNA din nou, după ce o procuroare a decis să demisioneze din funcție chiar înainte de pensionare. Este vorba despre Silvana Purcărin, procuror la Serviciul Teritorial DNA Timişoara.

De menționat este faptul că situația nu este una singulară. Purcărin este cel de-al treilea procuror din vestul ţării care demisionează din magistratură, înainte de împlinirea vârstei de pensionare, în ultimele şase luni. Alți doi procurori au renunțat la funcții în ultimele luni.

În cadrul întruniri de marți, secţia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de cererea de demisie din magistratură a Silvanei Purcărin, procuror la DNA Timişoara.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţia de procuror, prin demisie, a doamnei PURCĂRIN SILVANA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, este hotărârea secţiei pentru procurori a CSM.

Referitor la activitatea procuroarei, Silvana Purcărin avea o vechime de 23 de ani și jumătate în magistratură și totodată, mai avea un şi jumătate până când se putea pensiona.

Ce dosar avea în lucru Silvana Purcărin înainte de a demisiona

Trebuie menționat faptul că înainte de a lua decizia de a demisiona, procurorarea se ocupa de dosarul în care fostul şef al Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş, Nicolae Boia, este acuzat că şi-a şantajat fosta amantă.

Ulterior, chiar în cursul anchetei, Nicolae Boia s-a pensionat, iar o decize privindu-l pe acesta este încă neclară. Pe de altă parte, surse au declarat pentru Adevărul că acesta ar fi fost plimbat între DNA, DIICOT şi Parchetul Tribunalului Timiş.

Demisia procurorului DNA Silvana Purcărin este cea de a treia demisie din magistratură și vine după alte două demisii a unor procurori. Mai exact, în luna septembrie a anului trecut, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Mihai Adrian, a demisionat din magistratură.

Funcţia ocupată de Mihai Adrian la PT Arad a fost preluată de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Andreea Ailioaie.

La două luni și jumătate distanță un alt procuror a renunțat la funcție înainte de a se pensiona. Este vorba despre procurorului Mihai Adrian, a demisionat din magistratură şi Andreea Ailioaie, postul de prim-pocuror adjunct al PT Arad rămânând vacant pentru a doua oară în două luni şi jumătate.