Vremea s-a stricat de tot! ANM a actualizat prognoza meteo: Vom avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit recent la Antena 3 despre vremea din următoarea perioadă și a explicat că „înregistrăm o creștere a valorilor de temperatură”. Mai mult, valorile maxime vor continua să crească.

„Deja înregistrăm o creștere a valorilor de temperatură. Chiar ieri, pe parcursul zilei, am înregistrat 10 grade la București, la Drobeta Turnu-Severin, la Drăgășani, Titu, Calafat. În zonele de sud, sud-vest și sud-est a fost cel mai cald. În această dimineață am avut o minimă de -5/-6 grade în Capitală, -15 la Miercurea Ciuc, iar la acestă oră valorile de temperaturi înregistrează 5 grade la Râmnicu Sărat, 6 la Calafat, 3 la București și, într-adevăr, vor mai crește valorile maxime, pentru că ne așteptăm ca si pe parcursul acestei zile să înregistram mai ales în partea de sud, sud-vest și sud-est a țării valori de până la 7-8 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 6-7 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Vremea pentru săptămâna viitoare

Anterior, meteorologii au informat că vremea se va încălzi puțin de luni. De asemenea, aceștia anunță în schimb un vânt puternic în aproape toată țara. Potrivit ANM, pe crestele montane vitezele vor depăşi 90-100 km/h. Totodată, meteorologii mai precizează că înnorările vor fi mai persistente în nord-vest, în centru şi în zonele montane şi submontane, unde aria precipitațiilor, predominant ninsori şi lapoviţă, va fi în extindere.

În restul țării în schimb, cerul va fi temporar noros şi pe alocuri, mai ales în a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat, în cursul nopţii, vor fi condiţii de polei. În ceea ce privește temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade, exitând de asemenea condiții de ceață în cursul dimineții.

În București vremea nu se va schimba prea mult. Temperaturile rămân același, cu maxime de 7 grade și minime situate între 0-2 grade. Totodată, ANM anunță că cerul va avea înnorări în special la începutul zilei de luni când vor fi şi condiţii de ceaţă, dar şi noaptea când vor fi posibile precipitaţii slabe. Totodată, vântul se va intensifica treptat şi va avea, începând din orele după-amiezii, rafale de 45-55 km/h.