Patru morgi mobile, distribuite în toată țara! Raed Arafat: Sunt camioane cu câte 50 de locuri fiecare

Raed Arafat a punctat că este vorba despre „managementul” deceselor iar morgile mobile sunt trimise acolo unde este nevoie.

„E vorba despre managementul decedaților. Noi, din păcate, ne-am gândit şi la acest lucru şi ne-am pregătit cu mult timp înainte. Există 4 tiruri cu capacitate de 50 locuri fiecare, sunt distribuite. Unul a fost deja folosit pentru transferul vaccinurilor la minus 20 de grade.

Am avut sprijin financiar, dar multe lucruri s-au făcut cu mult timp înainte. Când s-au luat morgile am auzit destule comentarii, că de ce dăm aceşti bani”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Anunțul făcut anterior de șeful DSU

În cursul zilei de vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că românii care doresc să meargă în concediu ar trebui să aibe la cei certificatul verde care să ateste că au trecut prin boală sau că sunt vaccinați împotriva virusului.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a subliniat că cei care nu au acest certificat nu vor putea să se cazeze nicăieri, specificând, totodată, că mai multe țări din lume au implementat deja această măsură.

Într-o altă ordine de idei, Raed Arafat îi sfătuiește pe români să nu plece, totuși, în concendiu, având în vedere numărul mare de cazuri și de decese asociate COVID-19.

„Dacă îi primesc alte ţări! (…) Părerea mea este că cel mai bine acum este să stăm unde am fost – pentru că, atenţie, ce n-am zis: şi la unităţile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv în hoteluri. Nu test. Adică, e clar: n-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel. Şi asta cred că este aplicat deja în foarte multe ţări din Europa. Eu am văzut acest lucru mergând la o şedinţă la Ljubljana, la Preşedinţia slovenă, şi primul lucru care s-a cerut la hotel, la cazare, a fost certificatul verde. Adică, nu suntem singurii care aplicăm astfel de reguli la acest moment”, a explicat Arafat.