Vin ninsorile în România. Vremea rece pune stăpânire pe România. Prognoza meteo de la ANM

Vremea este din ce în ce mai rece iar astăzi, cei de la ANM vine cu o prognoză meteo nu tocmai îmbucurătoare. În centru, în nord și în nord-est vor fi înnorări persistente și apar câteva ploi slabe, iar dimineață la altitudini mari o să mai fulguiască.

În Dobrogea și cu Bărăgan, atmosfera va fi schimbătoare și vântul va fi destul de insistent. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea se menține rece. Soarele se arată trecător printre nori, iar maximele se opresc la 17 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vom avea atmosferă închisă și rece. Pe parcursul zilei o să mai vină câteva reprize de ploaie, iar în primele ore, în zona înalta de munte se anunță ninsori și lapoviță. De asemenea, vântul se intensifica și va spori senzația de frig.

Vântul va sufla cu viteze de până la 50 de km/h

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit, o să mai picure trecător, iar vântul va fi activ. Vremea rămâne rece pentru dată din calendar, iar la amiază vom avea cel mult 16 grade, pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice se face puțin mai cald decât ieri și maximele ating 17 grade. Vor fi și perioade însorite, însă vântul va sufla destul de tare, cu viteze de până la 50 de km/h. În Transilvania urmează o zi tare neplăcută, cu înnorări persistente și câteva ploi slabe, trecătoare. Dimineața, pe crestele Meridionalilor o să mai ningă sau o să cadă lapoviță. Temperaturile rămân la valori modeste și nu vor fi mai mult de 14…15 grade în vestul provinciei, iar vântul agită atmosfera și va amplifică senzația de frig.

În Oltenia se anunță o zi frumoasă, cu mult soare și câțiva nori de vreme bună. Se mai încălzește față de ieri, iar la Drobeta Turnu-Severin vor fi 21 de grade – o temperatura apropiată de normalul perioadei.

În ținuturile sudice prindem vreme schimbătoare. Zărim și soarele printre nori, iar vântul va fi destul de insistent. Și pe-aici se face puțin mai cald, iar astăzi vom avea până la 19 grade în Lunca Dunării.

Vreme deosebit de rece în București

În București atmosfera se menține rece pentru dată din calendar și la amiază vor fi doar 18 grade. Norii vin și trec, dar nu o să plouă, iar la noapte se mai răcește puțin și temperatura coboară până la 5 grade la marginea orașului.

La munte o să fie frig. În Carpații Orientali și în estul Meridionalilor o să mai plouă puțin, dar în rest vor fi și scurte momente însorite. În primele ore ale zilei, pe crește se anunță ninsori și lapoviță. Vântul prinde putere, iar la noapte, la altitudini mari, va suflă cu peste 90 de km/h.

Vremea rece pune stăpânire pe România. Prognoza meteo de la ANM pentru mâine

În București, vineri, se mai încălzește, însă dimineața va fi frig. Va domina atmosfera însorită, dar vântul se întețește și atinge viteze de 45…50 de km/h. Sâmbătă se face mai cald și vom avea până la 25 de grade în termometre. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar vântul se mai liniștește. Iar duminică prindem tot vreme frumoasă, cu mult soare, vânt activ și 25 de grade la amiază.

La munte nici vineri nu scăpăm de vântul puternic, iar în zona înalta rafalele vor depăși 100 de km/h. Se încălzește puțîn, însă vor fi înnorări și mai apar câteva ploi locale. Sâmbătă se face un pic mai cald, iar norii se înmulțesc în special în masivele nordice. În rest iese soarele, iar vântul are unele porniri pe crește. Dimineață va fi ceață pe vai și în depresiuni.

Duminică rămânem cu vremea frumoasă, însă în masivele din jumătatea estică se adună norii și e posibil să burnițeze. Vântul rămâne activ la altitudini mari.

Sursa foto: Pexels.com