Virgil Popescu a luat prima decizie după ce a preluat interimatul Ministerului Economiei. Le-a anulat pe toate

După ce a preluat Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, ministrul Virgil Popescu a anulat o serie de prelungiri de mandate în consiliile de administrație care expirau luna aceasta. Informația a fost confirmată chiar de ministrul Virgil Popescu, pentru economedia.ro.

Mai mult decât atât, în presă s-a scris că Virgil Popescu a anulat și concursurile cu subiectele extrase după noul sistem aleatoriu, însă ministrul a negat aceste informații.

Virgil Popescu a mai precizat că va trimite corpul de control la Salrom, pentru a verifica licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România. Ministrul a mai spus pentru sursa anterior citată că Salrom ar investi într-un perimetru pentru care nu deține licență de exploatare.

Consiliile de administrație au fost schimbate de Claudiu Năsui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a decis, în prima parte a acestui an, schimbarea consiliilor de administrație pentru mai multe companii din subordine. Printre aceste companii se numără Romarm, Salrom, Mamaia SA, Băița SA, Plafar, Germisara, Uzina Automecanică Moreni, Metrom sau Societatea Națională Industria Optică Română SA (IOR).

La vremea respectivă, fostul ministru a precizat că schimbarea consiliilor se face pentru numirea profesioniștilor potriviți provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte.

Anularea prelungirilor acestor mandate lasă loc de numiri noi în consiliile de administrație, numiri care sunt adesea făcute temporar, pe posturi remunerate consistent, notează sursa anterior citată.

Sursă foto: Facebook