ISU Teleorman vine cu precizări de ultimă oră. Sursa citată anunță că în cursul zilei de miercuri, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în apropierea pădurii, la Roşiorii de Vede.

Sursa citată precizează că incendiul a fost raportat la 112, solicitându-se intervenția pompierilor militari. Trei echipaje de pompieri s-au mobilizat la fața locului cu toate instrumentele necesare.

„Pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată la pădurea de pe raza municipiului Roşiorii de Vede.

Val de incendii în România

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, iar din cadrul Ocolului Silvic Roşiorii de Vede au ajuns rapid opt persoane cu mijloace specifice de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată”, precizează ISU Teleorman.

În ceea ce privește mărimea incendiului, focul a fost localizat pe o suprafaţă de circa 600 metri pătraţi şi se acţionează pentru lichidarea ultimelor focare. Conform ISU Teleorman, cauza probabilă a incendiului este o ţigară nestinsă aruncată la întâmplare.

Amintim faptul că România se confruntă cu un val de incendii. În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la 143 de incendii, dintre acestea, 103 au fost incendii de vegetație.

„Dintre cele 143 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 103 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 509 hectare de teren”, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, la nivel național, 1.255 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (254 cazuri), urmată de județele Constanța (65 cazuri), Timiș (60 cazuri) și Mureș (54 cazuri). De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.