Amendă 200 de euro după ce a postat un fluturaș de salariu pe Facebook. Se întâmplă în România

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a decis să amendeze o persoană cu 200 de euro, după ce aceasta a postat pe Facebook fluturașul de salariu al altei persoane din comună. Mai mult decât atât, persoana în cauză a postat și o filă din Registrul de evidenţă a copiilor înscrişi la grădiniţa din comună, dezvăluind date cu caracter personal ale copilului altei persoane vizate.

ANSPDCP a spus că persoana amendată nu a prelucrat datele din fluturaşul de salariu în mod legal și că nu a informat părinții copilului atunci când prelucrat datele personale ale acestuia.

Nu este de joacă cu datele personale

Datele personale ale oamenilor sunt extrem de importante, motiv pentru care autoritățile competente nu se joacă atunci când vine vorba de așa ceva. Recent, Uniunea Europeană a aplicat o amendă de 746 de milioane de euro gigantului Amazon, pentru nerespectarea datelor private. Aceasta este cea mai mare amendă pe care blocul comunitar a aplicat-o vreodată în ceea ce privește GDPR.

Amenda a fost dezvăluită chiar de către Amazon care spune că autoritatea luxemburgheză a stabilit că procesul său de procesare a datelor personale „nu este conform cu Regulamentul General de Protecția Datelor al Uniunii Europene”.

CNPD a cerut de asemenea gigantului tech american să își revizuiască unele practici comerciale. Cu toate astea, un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat că Amazon va face apel.

Sursa foto: Dreamstime