Klaus Iohannis i-a uimit pe toți! Cum a fost surprins șeful statului (FOTO)

Președintele Klaus Iohannis a luat parte la un eveniment public din Brașov, unde a făcut senzație. Având în vedete temperaturile ridicate din această perioadă, șeful statului a decis să își schimbe garderoba cu care ne-a obișnuit până acum.

Așadar, la eveniment, președintele a venit îmbrăcat în alb din cap până-n picioare, o ținută cu care românii nu erau obișnuiți până acum.

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a decis ca pentru acest eveniment să își descheie primii nasturi de la cămașă, lucru deloc comun pentru președinte.

A ținut un discurs în română, cât și în germană

Evenimenul de la Brașov este dedicat comunitășii săsești. Aflat la eveniment, președintele a susținut un discurs atât în limba română, cât și în limba germană, subliniind că evenimentul întărește cooperarea dintre România și Germania. Președintele a mai spus că festivalul reprezintă un prim pas către normalitate, având în vedere pandemia de coronavirus.

„După mai bine de un an de când pandemia ne-a obligat să găsim alternative în a menține legături puternice între noi, dar și cu publicul, cu arta și cultura, iată că organizarea Festivalului în acest an constituie un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitatea pe care o așteptăm cu toții, dar și la tradițiile și valorile autentice ale locuitorilor din satele săsești.

(…) Festivalul, devenit deja tradiție, are o contribuție esențială la prezervarea identității sașilor din România, promovând cultura specifică acestei comunități. Zona încărcată de istorie are o unicitate aparte prin bogăția arhitecturală a cetăților și a bisericilor fortificate, prin frumusețea peisajelor rurale și, nu în ultimul rând, prin ospitalitatea și creativitatea oamenilor care locuiesc aici”, sunt doar câteva dintre declarațiile președintelui României, potrivit digi24.ro.

Sursă foto: Dreamstime