Avertizare meteo ANM! Capitala este vizată de o furtună

Meteorologii vin cu o nouă avertizare pentru Capitală. După ce ziua de sâmbătă a fost una cu temperaturi ridicate, ANM a emis o avertizare de fenomene severe imediate pentru București. Avertizarea intră în vigoare de pe 31 iulie, ora 21:10 și va expira în această seară.

ANM spune că bucureștenii vor avea parte de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice și averse care vor cumula peste 10…15 l/mp.

Sâmbătă, temperaturile în București au ajuns până la 38 de grade Celsius. Meteorologii avertizaseră deja că s-ar putea produce furtuni în această după amiază.

Cod portocaliu de furtună duminică

În ceea ce privește prima zi din luna august, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă în 23 de județe din țară și în Capitală. În ceea ce privește zonele vizate, este vorba despre județele Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea și în Capitală.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Cod portocaliu în sud, sud-vest şi Capitală

România continuă să se topească din cauza temperaturilor extrem de ridicate! Valul de caniculă continuă şi în weekend, atrag atenţia experţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, specialiştii ANM au emis un Cod portocaliu de caniculă ce vizează intervalul 30 iulie – 1 august, valabil în opt judeţe din sudul şi sud-vestul ţării, precum şi Bucureşti.

Fenomenele vizate sunt val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat.