Lumea fotbalului, dar şi presa locală din Dâmboviţa este în doliu, după decesul unui cunoscut om de fotbal!

Fost patron al FCM Târgoviște, dar şi un om de afaceri de succes

Este vorba despre Ghiorghi Zotic, care a murit duminică, la vârsta de 68 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Bărbatul era internat la un spital din Bucureşti.

Ghiorghi Zotic este cunoscut drept fost patron al echipei de fotbal FCM Târgoviște, dar şi ca proprietar al celei mai vechi publicații locale din Dâmbovița sau consilier judeţean în Dâmboviţa.

Din păcate, în ultimii ani, Zotic a avut mai probleme de sănătate, motiv pentru care a mers la tratament în clinici din Statele Unite şi Turcia, scrie site-ul liga2.prosport.ro.

Ghiorghi Zotic

Echipa FCM Târgovişte a activat cinci sezoane la rând în Liga a 2-a, între 2003 şi 2009, sub conducerea familiei Zotic.

Ghiorghi Zotic a înființat echipa de fotbal Alpan Șotânga în urmă cu 20 de ani, botezând-o după una dintre firmele sale. Echipa din Liga a 6-a evolua la Șotânga, o localitate situată la mai puţin de 10 km de Târgovişte.

A adus antrenor străin şi jucători din mai multe ţări la echipa din Târgovişte

În vara anului 2004, autorităţile locale din Târgovişte l-au invitat pe omul de afaceri să preia FCM Târgovişte, care promovase cu un sezon înainte din Liga a 3-a. Aici, Ghiorghi Zotic a lucrat cu nume importante din fotbalul românesc, precum Octavian Grigore, Ilie Stan sau Adrian Matei. Apoi a încercat să dea lovitura şi cu un antrenor din Slovenia, Ivo Sash, şi cu jucători din Nigeria, Japonia, SUA sau Franţa.

Din păcate, FCM Târgovişte a ocupat poziţii retrogradabile în trei dintre cele cinci ediții ale Ligii a 2-a cât s-a aflat sub cârma finanţatorului Ghiorghi Zotic. De două ori s-a salvat prin diverse artificii, însă a treia oară a mers în Liga a 3-a.

În perioada cât a fost finanţator al echipei, Zotic a realizat ultimele modernizări la stadionul din Târgoviște, până la reabilitarea începută de Primărie în urmă cu doi ani, după promovarea Chindiei în Liga 1.

Fiind prieten cu primarul de la acea vreme din Bucureşti, Adriean Videanu, finanţatorul FCM Târgovişte a pus mâna pe câteva mii de scaune atunci când s-a demolat stadionul Lia Manoliu, cel ce s-a transformat apoi în Arena Naţională. Majoritatea scaunelor au fost montate pe stadionul “Eugen Popescu” din Târgovişte, iar restul la baza de la Șotânga. Tot atunci, Zotic a cerut ca la stadion să fie amenajat un puț.

Ghiorghi Zotic vă rămâne în conștiința iubitorilor de fotbal din judeţul Dâmboviţa ca un tip simpatic, iubitor de fotbal și cu poftă de viață.

Sursa foto: Dreamstime