Primele declarații ale lui Putin, după întâlnirea cu Biden: Nu a existat ostilitate

În cadrul conferinței de presă care a avut loc după discuța dintre cei doi lideri, Vladimir Putin a declarat că aceasta a fost una constructivă și a anunțat că ambasadorii ruși și america vor reveni la posturi.

Liderul de la Kremlin a mai spus că ambele țări au ajuns la același numitor comun în ceea ce privește revenirea diplomaților expulzați de fiecare dintre țări. Vladimir Putin a ținut să menționeze că nu a existat ostilitate în discuțiile pe care le-a purtat cu omologul său american, Joe Biden.

„Discuţiile au fost foarte constructive, nu a existat ostilitate, ambele părţi au manifestat dorinţa de a se înţelege”, a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată după summit.

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joe Biden, ca ambasadorii celor două ţări să fie retrimişi la post. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Negocieri în domeniul securității cibernetice

Președintele Rusiei a mai spus că țara pe care o conduce și Statele Unite ale Americii vor începe ami multe negocieri cu privire la securitatea cibernetică, subliniind că ambele țări trebuie să își asume anumite obligații în acest domeniu. Vladimir Putin a declarat, mai apoi, faptul că în discuție a fost abordată și posibilitatea ca Ucraina să adere la NATO.