Gestul lui Cristiano Ronaldo a provocat pierderi de 4 miliarde de dolari pentru Coca-Cola. Ce a făcut fotbalistul

Cristiano Ronaldo, vorbind înaintea confruntării Portugaliei în etapa de grupă a Euro 2020 împotriva Ungariei, a văzut cele două sticle de băuturi carbogazoase și le-a îndepărtat imediat. Legendarul atacant a continuat apoi să scoată o sticlă de apă și a spus în fața camerelor: „Apă!”. Anterior, faimosul atacant a precizat că nu îi plac băuturile răcoritoare care conțin zahăr.

Cu toate acestea, gestul fotbalistului a avut un impact negativ asupra companiei Coca-Cola. Prețul acțiunilor companiei, după ce Ronaldo a mutat sticlele respective, a scăzut simțitor, Coca-Cola înregistrând pierderi de miliarde de dolari. Potrivit site-ului spaniol Marca, valoarea companiei a scăzut de la 242 miliarde de dolari la 238 miliarde de dolari. Este uimitor cum un simplu gest al legendarului atacant a putut provoca o pierdere de 4 miliarde de dolari pentru Coca Cola.

Acțiunile Coca-Cola erau aproape de 56,10 dolari, când piața de valori a fost deschisă la ora 15:00 în Europa. Însă 30 de minute mai târziu, după ce Ronaldo și Fernando Santos au participat la sala de conferințe de presă de pe stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, acțiunile au scăzut la minim 55,22 dolari pe acțiune.

Cum a răspuns UEFA sau compania Coca Cola la gestul fostbalistului

Chiar dacă Coca-Cola este una dintre cele mai faimoase branduri din lume, compania încă nu a comentat gestul fotbalistului. UEFA a preferat să nu comenteze gestul lui Ronaldo. Potrivit Daily Mail,  este puțin probabil ca UEFA și Coca Cola să fie fericite după gestul uneia dintre cele mai influente persoane din fotbalul internațional, mai ales că Ronaldo a arătat atât de mult dispreț față de Coca Cola, partener oficial al Campionatelor Europene din 1988 și până în prezent.

Sursă foto: Dreamstime