Inundaţii în urma ploilor torenţiale au făcut prăpăd în mai multe localităţi din țară. În Dâmbovița, la Finei, apa a intrat în apartamente situate la parterul unui bloc. Pompierii dâmboviţeni au intervenit de urgență pentru evacuarea apei. Judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de ploi abundente. În oraşul Fieni, apa a intrat într-un bloc de locuinţe, iar la intrarea în oraşul Pucioasa un drum naţional este acoperit de apă pe o distanţă de 700 de metri, transmite news.ro.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, primele probleme cauzate de ploile abundente au apărut vineri, începând cu ora 11:30. Atunci au fost afectate două oraşe şi trei comune din judeţ. Peste 40 de pompieri au acţionat cu 9 autospeciale de intervenţie şi mai multe motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate.

„Se intervine pentru evacuarea apei în Pucioasa pe strada Carierei şi la alte 2 gospodării, în Proboiu (Brăneşti) la 4 gospodării, în Fieni apa a intrat pe o scară de bloc şi a afectat şi 4 camere de la parter, în Româneşti (comuna Potlogi) 2 gospodării şi în Drăgăeşti Pământeni (comuna Măneşti). La intrarea în Pucioasa, drumul naţional 71 este acoperit de apă pe o lungime de 700 metri”, a informat ISU Dâmboviţa.

Dezastru pe DN1 din cauza ploilor torențiale

Ploile au inundat și DN1, acesta fiind blocat pe Valea Prahovei, pe sensul spre Braşov. Circulaţia pe DN 1 între Ploieşti şi Braşov a fost blocată, vineri după-amiază, pe sensul spre Braşov, în zona Nistoreşti, din cauza aluviunilor care au adus pe carosabil crengi şi pietre de pe versanţi. Traficul pe drumul Ploieşti-Braşov a fost deviat prin localitatea Breaza. Ulterior, traficul a fost reluat pe ambele sensuri, dar se circulă cu viteză redusă.

Timp de aproape două ore doar un sens de mers a fost deschis, din cauza aluviunilor venite pe carosabil de pe versanţi în urma ploilor torenţiale. Pe timpul intervenţiei pentru îndepărtarea aluviunilor de pe DN 1 km 100+600, s-a luat măsura devierii traficului pe DJ 101R prin localitatea Breaza, pentru relaţia Ploieşti către Braşov.

 Vremea rea a creat pagube şi în alte zone din judeţul Prahova. În localitatea Plopu, situată în apropierea municipiului Ploieşti, peste o mie de consumatori au rămas fără electricitate. În urma intervenţiei echipelor de la compania de furnizare, unele avarii au fost remediate, vineri după-amiază mai existând peste 200 de consumatori nealimentaţi.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei