Programul Rabla 2019 va primi un buget substanțial care va permite unui număr de pete 35.000 de români și își cumpere o mașină nouă, la prețuri mai mici. O spune chiar premierul Vioroca Dăncilă, care a amintește că va continua să programul pentru mașini electrice, acolo unde sumele primite de la stat sunt semnificative, până la 10.000 de euro de persoană.

Citește și Kovesi ajunge la Poliție! Zi de foc pentru fosta șefă a DNA

“Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35 de mii de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de 8 ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul ‘Rabla plus’, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10 mii de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a spus Dăncilă, în ședinta de Guvern.

Pentru casarea mașinilor mai vechi de 8 ani, românii au posibilitatea, în cadrul Programului Rabla, să încaseze un voucher de 6.000 de lei care poate fi folosit pentru achiziția unui automobil nou. În plus față de cei 6.000 de lei, dealerii auto obișnuiesc să construiască oferte speciale, în jurul programului guvernamental.