Potrivit unui studiu recent – Barometrul afacerilor de tip startup 2019 – numele lui Cristian Onețiu apare imediat în urma unor afacerişti mondiali, cum ar fi Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs și Bill Gates în topul antreprenorilor care inspiră cel mai mult.

Barometrul afacerilor de tip startup din România a fost realizat de EY România, Impact Hub Bucharest şi Startarium, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacţiei Capital.

„Sunt plăcut surprins că numele meu a apărut în această cercetare. Cred că acest fapt provine din tot ce am făcut pentru antreprenori în ultimii doi ani. Iar numărul mare de urmăritori demonstrează faptul că există o populație cu sprit antreprenorial, care n-a beneficiat până acum de altfel de informații. Tocmai lipsa unui conținut de acest gen a dus de fapt la acest consum constant și la cresterea apetitului pentru dezvoltarea antreprenorială. Cifrele vorbesc de la sine: peste 1,4 milioane de view-uri pe subiecte antreprenoriale, pe YouTube, peste 6,5 milioane de minute vizionate; aproape 30.000 de subscriberi, totul doar din conținut. A fost un pariu cu mine: dacă reusim să ajungem la 1 milion de views înseamnă că există oameni interesați de această zonă. A fost un pariu câștigat, dar nu pot să spun că a fost neapărat o surpriză, ci, așa cum spuneam la început, mai degrabă o urmare firească a lucrurilor pe care le-am făcut, a conținutului pe care l-am oferit pe platformele mele”, a declarat Cristian Onețiu.

Cine este antreprenorul român care a ajuns influencer în online în domeniul business?

„Am reusit în cei 15 ani de antreprenoriat să dezvolt afaceri care au depășit 100 de milioane de euro, dar am și ratat de 4 ori în tot acest proces! Am învățat ce se face și ce NU se face în afaceri pentru a avea succes. Din experiență, nu din cărți!”, spune Cristian Onețiu.

„Toate aceste cunoștințe dobândite au fost adunate ulterior tot de el în programe de educație antreprenorială structurată, accesibile oricărui doritor. Succesul său se datorează și faptului că în era dezvoltării tehologice și a importanței vitezei de circulație a informației, el și-a dat întâlnire cu generația nouă de antreprenori pe un teritoriu cât se poate de ofertant și de prietenos: online-ul, acolo unde le vorbește celor interesați să pornească un business sau să-l facă performant, pe limba lor, în contexte informale, relaxate, în timpul cel mai potrivit pentru ei, nu într-o clasă de curs. Așa se explică numărul mare al celor care urmăresc materialele video sau cursurile online pe care le oferă. Produsele create îi ajută pe cei interesați să își dezvolte rapid și sustenabil afacerea. Fiecare produs este de fapt o platformă online specifică, ce urmărește dezvoltarea competențelor, abilităților și tehnicilor practice, necesare pentru a ajunge sigur și planificat la obiective.

În ultimii doi ani, Cristian Onețiu a participat la peste 40 de evenimente, ca speaker, a ținut 24 de cursuri sau masterclass-uri, live cu public, în medie 5 ore fiecare curs, ceea ce s-ar traduce în peste 120 de ore de evenimente live. A realizat peste 110 materiale video cu conținut propriu, publicate pe YouTube, gratuit și 2 programe educaționale online cu module video, care conțin împreună peste 120 de video-uri.
Motivația pentru care crede că merită să investească în pregătirea viitorilor oamenilor de business din România este dorința de a da mai departe din experiența acumulată, de a-i ajuta pe viitorii antreprenori să nu dea greș. „Eu cred cu tărie că noua generație de antreprenori poate aduce o contribuție foarte mare în autonomia națională. Eu am ratat de 4 ori, dar eu n-am avut de unde să învăț. Îmi doresc foarte mult să ofer o alternativă realistă pentru piața economică. De aceea, misiunea mea este să echipez, să modelez și să inspir orice persoană cu spirit antreprenorial să obțină ce își doreste pentru el și cei din jur: libertate, prosperitate și împlinire!”, spune Cristian Onețiu.

Conform studiului Barometrul afacerilor de tip startup 2019, Cristian Oneţiu – Antreprenor / Business Mentor este cel mai menţionat antreprenor român. Elon Musk – antreprenor, CEO Tesla Motors, este cel mai inspiraţional antreprenor străin. Pe locul al doilea se clasează Jeff Bezos – antreprenor american, fondator şi CEO Amazon, urmat de Steve Jobs (Apple) şi Bill Gates (Microsoft)”, se mai arată în comunicatul respectiv.