Noul CFO, Wolfgang Hajek, se va ocupa de departamenetele Financiar și Contabilitate, Controlling, Managementul Activelor și Reasigurare. Schimbarea ar trebui să contribuie cu brio la echipa de conducere a Asirom.

Asirom trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, pierderea pe 2018 fiind estimată la peste 80 de milioane de lei, cu tot cu o amendă primită de la Consiliul Concurenței.

Compania care are peste 900.000 de clienți și-a schimbat complet strategia și a fost adus ca CEO Cristian Ionescu, fost număr doi în Allianz Țiriac.

Cristian Ionescu Încearcă să mute compania din zona RCA către zona de asigurări facultative, mai profitabile. Momentan însă, schimbarea de strategie are efecte negative și se vede în scăderea vânzărior și a pierderilor din ce în ce mai mari.

Asirom l-a anunțat luna aceasta pe Wolfgang Hajek, pentru funcția de CFO. Acesta are experiență în cadrul grupului Vienna Insurance Group. Wolfgang a ocupat de-a lungul timpului poziții de management, precum Membrul în Consiliul de Conducere al VIG Asset Management A.S. din Praga și Director Adjunct al VIG Affiliated Companies din Viena.

Asirom este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, alături de Omniasig și BCR Asigurări de Viață.