1. “The founders of the Western World: a history of Greece and Rome” – Michael Grant

Prima ediție a cărții “The founders of the Western World: a history of Greece and Rome”, scrisă de Michael Grant, costă peste 700.000 de dolari.

2. „1535 Coverdable Bible (Prima ediție a Bibliei publicată în engleză)”

Prima ediție a Bibliei publicată în limba engleză valorează circa 695.000 dolari.
3. “A Christmas Carol” – Charles Dickens

Pentru prima dată cartea a fost publicată în anul 1843 cu ilustrații de John Leech. Cartea cuprinde povești din timpul capitalismului industrial al secolului al XIX-lea. Prima ediție a acestei cărți valoareaza în jur de jumătate de milion de dolari.
4. “The federalist” – Alexander Hamilton, James Madison și John Jay

The federalist este o colecție de 85 de articole și eseuri scrise de către Alexander Hamilton, James Madison și John Jay pentru a influență votul în favoarea ratificării Constituției în SUA. Acestea au fost publicate în anii 1787 și 1788, iar valoarea acestor materiale originale este de aproximativ 450.000 de dolari.
5. “Dubliners” – James Joyce

Cartea autorului James Joyce “Dubliners” a fost publicată inițial în 1914, iar prețul ei poate ajunge la peste 420.000 de dolari. Cartea reprezintă o colecție de 50 de povești scurte, care formează o imagine a vieții clasei mijlocii irlandeze și a celor din jurul orașului Dublin la începutul secolului XX.

6. “Comedies, Histories, and Tragedies” – William Shakespeare

Era de așteptat că cel puțîn una dintre cunoscutele cărți ale lui William Shakespeare să apară în topul celor mai scumpe cărți din lume. Cartea “Comedies, Histories, and Tragedies” ar putea ajunge la un preț de aproape 400.000 de dolari.
7. “Anatomia” – Mondino dei Luzzi

“Anatomia” scrisă de Mondino dei Luzzi ar putea valorea circa 375.000 de dolari. Mondino Luzzi, cunoscut și sub numele de Mundinus, a fost un medic italian, anatomist și profesor de chirurgie, care a trăit și lucrat în Bologna, Italia. E a devenit cunoscut prin scrierea primului text despre anatomie.
8. „1616 Illuminated Folio of the Authorized King James Bible”

Biblia King James a fost publicată în anul 1611. Ea a fost tradusă special pentru a putea fi citită mai bine în biserica, traducătorii acordându-i atenție ritmului și punctuatiei. Această versiune a Bibliei poate valora aproximativ 350.000 de dolari.

9. “Das Kapital” – Karl Marx

“ Das Kapital”este scrisă de filosoful Karl Marx. Cartea să reprezintă mai mult o analiză asupra capitalismului și este fundamentul ideologic al marxismului. Primul volum, care a fost publicat în 1867, ar putea valora în jur de 316.000 de dolari.

10. “Poems” – William Shakespeare

A zecea carte din topul celor mai scumpe cărți din lume este prima ediție a “Poems” de William Shakespeare publicată în 1640. Această carte foarte veche ar valora circa 275.000 euro.