Ziua de 8 martie este extrem de încărcată de tradiții și obiceiuri. În România, până în 1989 această sărbătorită sub numele de Ziua Mamei. După Revoluţie însă, a fost înlocuită cu Ziua Femeii.

Ziua Mamei sau a Femeii este o ocazie importantă pentru a le sărbători pe unele din cele mai importante persoane din viețile noastre: reprezentantele sexului frumos. Această zi este încărcată de superstiții populare, care sunt respectate cu sfințenie atât de bârbarți cât și de femei.

Spre exemplu, purtarea mărțișorului este obligatorie până în această zi. Femeile trebuie să păstreze mărțișorul primit pe 1 martie în piept, simbolul primăverii și al norocului. Se spune că cele care nu vor face acest lucru, atunci își vor alunga norocul.

8 martie 2021. Tradiții și superstiții de Zua Internațională a Femeii

De 8 martie, trebuie date în dar flori. Conform tradiției, nu orice floare este potrivită pentru această zi specială. Lalelele sunt cele mai indicate pentru Ziua Internațională a Femeii. Ele sunt simbolul dedicat acestui special moment. Cei care doresc să facă un cadou persoanei iubite, pot alege un buchet clasic de lalele roșii.

Se spune că lalele pentru mame trebuie să aibă culoarea violet. Această culoare simbolizează respectul purtat pentru cea care a dăruit viața. Pentru fete, se recomandă lalelele albe, simbol al purității. mare dacă faceți asta de 8 martie

Interzis total de 8 martie

Un anumit lucru este interzis cu desăvârșire astăzi. Nimeni nu are voie să se certe în această zi specială. Tradiția spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.

Cei care se simt lăsați la o parte de 8 martie trebuie să știe că aumotive de bucurie. În zilele de 19 noiembrie și 12 mai urmează să fie și ei sărbătoriți. În România sunt două zile dedicate bărbatului: Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie și Ziua Tatălui, pe 12 mai.