Unul dintre gadget-urile prezentate, este noua generație de ochelari pentru realitatea virtuală. Noul model, este cel mai compact de până acum, fiind mult mai ușor față de variantele anterioare. În prezent este cea mai robustă pereche de ochelari de acest tip de pe piață, dar momentan sunt disponibili doar pe piața din China. Un alt model prezentat, este Huawei Mate Xs 5G. Acest telefon se poate transforma cu o apăsare de buton intr-o tabletă, datorită ecranului flexibil.

O altă inovație pe care Huawei a adus-o, este tabla inteligentă care poate face învățământul de acasă mult mai eficient. Cu ajutorul acestei table, profesorul poate inclusiv să ,,scoată elevul în fața clasei” sau poate vedea dacă unul dintre elevi nu este atent la ceea ce se predă. În momentul de față, o astfel de tablă poate aduce mai aproape de realitate școala făcută de acasă.

Ce este 5G-ul?

Conform Senior Solution Manager-ului de la Huawei, Codruț Săvulescu, 5G-ul este o tehnologie, nu doar o rețea. O tehnologie care poate ajuta industria în diverse moduri. Cu ajutorul 5G-ului, industria poate fi tehnologizată, lucru care ar putea face treburile mult mai ușoare atât pentru muncitori, cât și pentru angajatori. Un exemplu ar fi un port inteligent, care ar putea opera fără ca macaragiul să stea un anumit număr de ore în cabina macaralei, fiind limitat de spațiu și punându-și viața în pericol. Cu noua tehnologie 5G acest lucru este posibil, macaragiul poate manevra macaraua dintr-o cabină aflată undeva în port, care este echipată cu aparatura necesară. Acest pas în tehnologizare, nu va înlocui însă prezența umană, fiind nevoie în continuare de conștiință, lucru pe care mașinăriile nu-l au.

În principiu, 5G-ul poate fi folosit în toate domeniile, atât pentru consumatori obișnuiți, cât și pentru industrie.