“Turismul românesc este în creştere în acest an conform datelor oficiale cu aproximativ 10%. Pe de o parte numărul turiştilor străini va ajunge un record de peste 2.600.000, iar pe de altă parte turiştii români sunt în număr din ce în ce mai mare. În primele 9 luni ale anului 2017, numărul de turişti români pe destinaţii din România a crescut cu 1 milion, până la 9,5 milioane. Conform tuturor estimărilor numărul total al turiştilor care aleg destinaţii din România va ajunge în acest an la peste 12 milioane. Interesant este că turismul balenear este o destinaţie din ce în ce mai apreciată, iar vânzările noastre pe acest segment s-au dublat în acest an”, a declarat Adrian Voican.

De altfel, interesul în creştere al românilor pentru destinaţiile de pe piaţa locală a fost demonstrat şi la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României 2017, care s-a încheiat duminică, 19 noiembrie.

 

Principalele destinaţii turistice de pe piaţa locală pentru sezonul de iarnă 2017 au deja un grad de rezervare de peste 90%, iar cele mai căutate destinații sunt: Călimănești-Căciulata, Băile Felix, Băile Govora, Valea Prahovei și Bran-Moeciu, potrivit datelor Bibi Touring.

Pentru vara anului 2018, cu ocazia Târgului de Turism al României, au început înscrierile timpurii, iar stațiunile care conduc în topul rezervărilor sunt: Mamaia, Eforie Nord și Jupiter. Pe durata celor 4 zile de târg, această agenție de turism a înregistrat o creștere a vânzărilor de 50% față de anul 2016. Cea mai de succes ofertă din timpul Targului de Turism a fost Vacanța de o lună în România oferită de touroperator: 7 zile la Băile Govora, o săptămână la Predeal, 7 zile la Neptun și o săptpămână în Delta Dunării.